ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΔΙΤ Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΔΙΤ Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για το μεγάλο οδικό έργο-ΣΔΙΤ για την αναβάθμιση του οδικού άξονα Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη, ένα από τα σημαντικότερα νέα μεγάλα έργα που μπαίνουν σε σειρά υλοποίησης. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκρίθηκαν και τα πέντε σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.
 Πρόκειται για τους: Άβαξ, Άκτωρ Παραχωρήσεις, Intrakat, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την κοινοπραξία Acciona Concesiones – Μυτιληναίος. Αναθέτουσα Αρχή είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η εκτιμώμενη αξία του έργου ανέρχεται σε 312,23εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 251,8εκατ.ευρώ). Η εκκίνηση του διαγωνισμού είχε πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου 2019. Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, οι πέντε διεκδικητές θα συνεχίσουν στην Β1 φάση που είναι ο ανταγωνιστικός διάλογος. Εκεί θα προκύψει το τεχνικό αντικείμενο του έργου, θα συνταχθεί και εγκριθεί η περιβαλλοντική μελέτη και θα συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης. 
Στην Β2 φάση θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές και θα προκύψει ο ανάδοχος του έργου. Μετά από την ανακήρυξη του θα ακολουθήσει η διαδικασία ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων και η υπογραφή της σύμβασης που θα ενεργοποιήσει τους χρόνους. Η διάρκεια της σύμβασης της ΣΔΙΤ θα είναι 360 μήνες (30 χρόνια) και η χρηματοδότηση του δεν προβλέπει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αποπληρωμή του έργου θα γίνει με πληρωμές διαθεσιμότητας ή άλλες τμηματικές καταβολές, κατά την περίοδο λειτουργίας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο-ΣΔΙΤ που ξεπερνά σε αξία ακόμα και εκείνο του τμήματος του ΒΟΑΚ Χερσόνησος-Νεάπολη και το οποίο συγκέντρωσε υψηλή συμμετοχή (τα ΣΔΙΤ μας έχουν συνηθίσει πλέον σε πολύ επιτυχημένους διαγωνισμούς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages