ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ-VIDEO - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ-VIDEO

Με την πρέπουσα θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη γιορτάστηκε η εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου πνεύματος στον ιστορικό ναό Αγίας τριάδος Κυπαρισσίας.
 Στις εορταστικές εκδηλώσεις χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κύριος κύριος Χρυσόστομος. Μετά του ιερού κλήρου αλλά και πλήθος πιστών εψάλησαν δεήσεις. Στις εκδηλώσεις έδωσαν το παρών εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης αλλά και οι βουλευτές του νομού καθώς επίσης και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ωστόσο υπήρξαν και ηχηρές απουσίες τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Θεάρεστος ο λόγος τόσο βάζουμε έρωτα του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας για τον φως το πνεύμα και την πυξίδα του Αγίου πνεύματος απευθυνόμενος στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της ιεράς μητροπόλεως. Προέβη σε ιδιαίτερη αναφορά στα κελεύσματα των καιρών στην παραπληροφόρηση και τα ψεύδη αλλά και σε αυτούς που αγωνίζονται να καταρρακώσουν την πνευματική διαύγεια του ανθρώπου. 
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παλμό και ζωντάνια παρά το γεγονός ότι φέτος δεν υπήρξε επίσημο πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας καθώς δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία προς το μητροπολιτικό ναό Κυπαρισσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages