Τριφυλία: Υποχωρεί η τιμή του αγγουριού αισιοδοξία για ντομάτα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Τριφυλία: Υποχωρεί η τιμή του αγγουριού αισιοδοξία για ντομάτα


Η τιμή του αγγουριού υποχωρεί από τα... υψηλά του Αυγούστου, ενώ αισιοδοξία για διατήρηση της τιμής υπάρχει στην αγορά της ντομάτας.

Στην Τριφυλία σε 900 στρέμματα θερμοκηπίων η παραγωγή αγγουριού ήταν ικανοποιητική και η ποιότητα πολύ καλή, ενώ η ντομάτα καλλιεργείται σε 1.100 στρέμματα θερμοκηπίων.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του ypaithros.gr για την αγορά της ντομάτας και του αγγουριού:
"Αισθητή υποχώρηση παρουσιάζουν οι τιμές του θερμοκηπιακού αγγουριού, σε σχέση με εκείνες του προηγούμενου διαστήματος έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ οι καλλιέργειες συνεχίζονται στα ηπειρωτικά της χώρας, αλλά και στην Κρήτη, όπου οι φυτεύσεις έχουν ξεκινήσει από τον Αύγουστο και εξελίσσονται μέχρι και τον Οκτώβρη.
Οι εκτάσεις φαίνεται ότι και φέτος παραμένουν σταθερές και οι παραγωγοί ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν οι περιορισμοί της πανδημίας, που την προηγούμενη διετία δυσκόλεψαν την κατάσταση. Παράλληλα, οι καλλιεργητές θερμοκηπιακής ντομάτας περιμένουν την αυλαία της φετινής σεζόν για να δουν αν θα κόψουν εκτάσεις και αν θα τις αντικαταστήσουν με άλλα κηπευτικά.
Οι φυτεύσεις στην Τριφυλία έχουν γίνει από τον Ιούλιο σε περίπου 900 στρέμματα θερμοκηπίων, με το μακρύ αγγούρι να καταλαμβάνει ποσοστό 97%. Η παραγωγή ήταν ικανοποιητική, όχι όμως και η καλύτερη, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και του καύσωνα που επικράτησε, αλλά η ποιότητα χαρακτηρίζεται πάρα πολύ καλή. Σύμφωνα με την εικόνα που μετέφερε ο προϊστάμενος της τοπικής ΔΑΟΚ, Αντώνης Παρασκευόπουλος, έως τώρα ήταν μία καλή χρονιά για τα αγγούρια της περιοχής, αφού και οι τιμές ήταν ιδιαίτερα υψηλές κατά τον Αύγουστο και κράτησαν έτσι μέχρι και τις αρχές Σεπτέμβρη. Όμως, τα χαμηλά επίπεδα του τελευταίου δεκαπενθήμερου έχουν δημιουργήσει μία ανησυχία για τους παραγωγούς.
.
Η ΝΤΟΜΑΤΑ
Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας για τις βασικές φυτεύσεις της θερμοκηπιακής ντομάτας στην Ιεράπετρα, που ξεκινά να συγκομίζει από τις αρχές Δεκέμβρη. Πρόκειται για ένα προϊόν «ναυαρχίδα» των κηπευτικών για την περιοχή, όπως εξηγεί ο κ. Σιγουράκης, αφού καταλαμβάνει το 40% των καλλιεργειών.
ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Καλές τιμές, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, αναφέρονται και από την Τριφυλία για την ντομάτα, όπου δειλά-δειλά έχει αρχίσει η πρώτη συγκομιδή στις πρώιμες φυτεύσεις. «Εκτιμάμε ότι είναι πιθανό να συνεχιστεί με την ίδια καλή απορρόφηση για κάποιο διάστημα» σχολίασε ο κ. Παρασκευόπουλος, αναφέροντας καλή ποιότητα για την παραγωγή της περιοχής, η οποία έχει φυτευτεί Ιούλιο-Αύγουστο και αναμένει τον κύριο όγκο της Οκτώβρη-Νοέμβρη.
Πρόκειται για περίπου 1.000-1.100 στρέμματα θερμοκηπιακής καλλιέργειας με κόκκινες και ροζ ντομάτες, που φαίνεται να κρατούν τις εκτάσεις τους ως το κυριότερο κηπευτικό που απορροφάται περισσότερο στην αγορά. Το διάστημα, όμως, που προηγήθηκε δεν ήταν χωρίς προβλήματα στην παραγωγή, αφού πρόκειται για ένα ευπαθές προϊόν στις υψηλές θερμοκρασίες. «Είχαμε μία μειωμένη παραγωγή, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, έχουμε και τον ιό της καστανής ρυτίδωσης, η οποία σε ορισμένα θερμοκήπια με τις προσβολές υποβαθμίζει την ποιότητα και μειώνει την παραγωγή», εξηγεί”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages