Υποσχέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για τα Απορρίμματα στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Υποσχέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για τα Απορρίμματα στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας

 


Σε 20 μέρες  θα έχει λυθεί το θέμα με τη διαχείριση των σκουπιδιών και θα σταματήσουν να πηγαίνουν στο Αλιμάκι, επανέλαβε πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Ασημακόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Το θέμα αρχικά έθεσε ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Σαράντος Κουκούμης σημειώνοντας: «Είναι αίσχος αυτή η κατάσταση στο Αλιμάκι, οι άνθρωποι εκεί τρώνε τις διοξίνες με τους τόνους. Ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί ότι από Σεπτέμβριο θα σταματούσαν να πηγαίνουν εκεί αλλά μέχρι τώρα τίποτα. Υπάρχει μαύρο σκοτάδι, δεν ξέρουμε ούτε πότε θα σταματήσουν να πηγαίνουν, ούτε πόσο θα στοιχίσει στους πολίτες και τι θα φορτωθούν οι πλάτες τους. Είναι εγκληματική η κατάσταση εκεί».
Απαντώντας ο κ. Ασημακόπουλος τόνισε ότι καταρχήν έφτιαξαν γωνιές ανακυκλώσιμων για να μειωθεί ο όγκος σκουπιδιών και κατά συνέπεια τα ανταποδοτικά που θα πληρώνουν οι δημότες, ενώ παράλληλα προχωρά και η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων που και αυτό θα μειώσει ταανταποδοτικά. «Υπομονή 20 μέρες και θα έχουμε τελειώσει με το Αλιμάκι. Ο Δήμος Τριφυλίας είναι από τους πρώτους που θα μεταφέρουν κατ’ εξαίρεση τα σκουπίδια στην Παλαιόχουνη και στη συνέχεια στην Οιχαλία» σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και στη φωτιά που καίει στο Αλιμάκι πως από το νερό τροφοδοτείται με οξυγόνο και καθώς καίει σε βάθος είναι δύσκολο να σβήσει, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο δήμος να έχει βάλει φωτιά τη συγκεκριμένη περίοδο.
Απαντώντας στο ερώτημα του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Παρασκευόπουλου πως ο Δήμος Καλαμάτας έχει υπογράψει με την ΤΕΡΝΑ κι «εμείς πώς θα τα πάμε εκεί», σημείωσε πως την 1η Δεκεμβρίου τα πρώτα σκουπίδια θα είναι του Δήμου Τριφυλίας που θα φύγουν εκτός νομού.
Για το τι θα πηγαίνει στις πράσινες γωνιές ανακύκλωσης, ρώτησε ο δ.σ. Αγγελής Κοροβίλας, με τον κ. Ασημακόπουλο να απαντά πως θα πηγαίνουν οργανικά, γυαλί και πλαστικό, όχι όμως πλαστικά καλλιεργειών. Ο κ. Κοροβίλας επισήμανε και την κατάσταση με τα σκουπίδια που έχει δημιουργηθεί στο Αγροκήπιο Φιλιατρών, με τον κ. Ασημακόπουλο να απαντά ότι θα φύγουν το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.  
Κώστας Μπούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages