Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ


 Υπάρχει προοπτική ανάπτυξης του τουρισμού στη μετά-covid εποχή στη Μεσσηνία και δη του γαστρονομικού τουρισμού, ωστόσο θέλει δουλειά πολλή τόσο από το κράτος όσο και από την αυτοδιοίκηση, αλλά και τους ίδιους τους επαγγελματίες του τουρισμού, είναι το συμπέρασμα ενημερωτικής εκδήλωσης που διεξήχθη πρόσφατα στην Κυπαρισσία.

Στην κατεύθυνση αυτή θετική κρίνεται η πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων & Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, που από την πρώτη στιγμή στήριξε ενεργά ο Δήμος Τριφυλίας, και διοργανώθηκε η εκδήλωση υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου με θέμα «Προκλήσεις και Προοπτικές για τον Τουρισμό στη Μεσσηνία στη μετά–covid 19 εποχή – Γαστρονομικός Τουρισμός στην περιοχή μας» στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος».

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Βασίλης Καπέλιος, σημείωσε πως «για τη χώρα μας ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία, αλλά η Τριφυλία έχει μείνει λίγο πίσω, γιατί, προφανώς, κάποια εμπόδια υπάρχουν». Επίσης, μίλησε για ήπια τουριστική ανάπτυξη που είναι εφικτή. 

Με τη σειρά του, ο γραμματέας της ΚΕΔΕ, τέως δήμαρχος και επικεφαλής παράταξης στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, είπε: «Ο τόπος αυτός μας προκαλεί για την ανάπτυξη και ανάδειξη της γαστρονομίας» και πρότεινε την υλοποίηση τοπικού συμφώνου ποιότητας, τονίζοντας πως «πρέπει να φωτίζουμε τα πλεονεκτήματα που έχουμε».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, τόνισε ότι «είμαστε πίσω κι εγκαταλελειμμένοι. Άλλοι πάνε με ρυθμούς ηλεκτρονικούς και άλλοι με ρυθμούς μηχανικούς», προσθέτοντας ότι «είμαστε ένα μηδέν», βάλλοντας κατά της Πολιτείας και των κυβερνήσεων για τις υποδομές.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Ξυγκώρος, αναφέρθηκε στις υποδομές, τα προϊόντα και τον πρωτογενή τομέα, την ισότιμη ανάπτυξη που πρέπει να υπάρχει και εστίασε στην εκπαίδευση των επαγγελματιών, γιατί «πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και να δώσουμε την εμπειρία στους επισκέπτες».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων & Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων, Γεωργία Χριστοδούλου, σημείωσε: «Πραγματοποιούμε μια γιορτή γνώσης, για πρώτη φορά μετά την περίοδο της μεγάλης υγειονομικής κρίσης και διανύοντας μια οικονομική πλέον κρίση. Μια εκδήλωση που σκοπό έχει να κάνει μια επανεκκίνηση και ανασύσταση δυνάμεων ενόψει της νέας σεζόν.

Η μετά-covid εποχή, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, επιτάχυνε τις μεγάλες προϋπάρχουσες αναδυόμενες τάσεις και διαμορφώνει πλέον νέα δυναμική, με επίκεντρο το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και την αυθεντικότητα, είτε αυτή έχει να κάνει με τη γαστρονομία είτε με άλλη μορφή θεματικού τουρισμού.

Επειδή δε φταίνε οι καιροί που αλλάζουν, αλλά φταίμε εμείς που δεν αλλάζουμε, πήραμε την πρωτοβουλία, ως Ένωση Ξενοδόχων & Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, να επιμορφωθούμε επί αυτών των θεμάτων…».

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Άννα Καλογεροπούλου, χαιρέτισε την εκδήλωση, τονίζοντας πως «έχουμε τα χαρακτηριστικά της αειφορίας», ενώ αναφέρθηκε στο πώς σχεδιάζουν να προσεγγίσουν το προϊόν “Food & Drink”, αναπτύσσοντας το θέμα «Η Ανάπτυξη του Γαστρονομικού Προϊόντος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Ακολούθως μίλησαν οι: Σοφία Σωτηρίου, MSc, σύμβουλος Πολιτικής για την Πράσινη Ανάπτυξη, το Βιώσιμο Τουρισμό και την Ενεργειακή Μετάβαση, με θέμα «Στρατηγική της Ευρώπης για την Πράσινη ανάπτυξη & το Βιώσιμο Τουρισμό – Χρηματοδοτικά εργαλεία στον τουριστικό τομέα». Βασίλης Τριγκιλίδας, μέλος Δ.Σ. και εκπρόσωπος Τουριστικού Τμήματος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με θέμα «Στρατηγικές Τουριστικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου». Στέλιος Μάντζαρης, MSc (Destination Management.co), μέλος ΞΕΕ & πρόεδρος Ξενοδόχων Λήμνου, με θέμα «Ανάδειξη προορισμού καθώς και θεματικών μορφών του Τουρισμού». Χάρης Μπρουσαλιάν, Business Development & Marketing Director για την Best Western στην Ελλάδα (διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα), με θέμα «Ταξιδιωτικά trends για την Ελλάδα και διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες». Διονύσης Παπαδάτος, ΜΒΑ, συντονιστής Δράσεων σε Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, με θέμα «Μεσσηνιακή Διατροφή-Χτίζοντας το γαστρονομικό branding της Μεσσηνίας». Γιάννης Πρωτοπαπαδάκης, dr καθηγητής Marketing Σχολής «Le Monde», συγγραφέας και συνεργάτης της Hoteltraining, με θέμα: «10 Πρακτικές Μάρκετινγκ για Μικρά Ξενοδοχεία».

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages