ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

 


Από τις Σέρρες ήταν ο 27χρονος που εξαπάτησε έναν 30χρονο, δήθεν για την αγορά ενός κινητού τηλεφώνου από αγγελία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία, όπου έγιναν και 21 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα. Τρεις από τις συλλήψεις αφορούν ισάριθμους Ρομά, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδώσει αστυνομικές ταυτότητες και με τον έναν, μάλιστα, να είναι 70 χρόνων.

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και στους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.015 άτομα, εκ των οποίων 789 ήταν Έλληνες και 226 αλλοδαποί, καθώς και σε 652 οχήματα.  Προσήχθησαν 109 άτομα, από τα οποία 63 ήταν Έλληνες και 46 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 69 άτομα.

Ακόμα, βεβαιώθηκαν συνολικά 165 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συλλήψεις στη Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

-Δύο άτομα για ναρκωτικά και συγκεκριμένα, ένας 58χρονος στην Καλαμάτα, διότι βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα χασίς βάρους 9,4 γραμμαρίων. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου εντοπίσθηκαν δύο ποσότητες χασίς 14,8 και 3,3 γραμμαρίων. Επίσης στην Καλαμάτα συνελήφθη ένας 63χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν 10 γραμμάρια χασίς

-Μία 57χρονη Γεωργιανή στην Καλαμάτα συνελήφθη για διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτων χωρών. Όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο της Αστυνομίας, η 57χρονη νοίκιαζε κρεβάτια σε σπίτι που διαθέτει και διευκόλυνε τη διαμονή παράνομων αλλοδαπών στη χώρα. Κατά τον έλεγχο της Αστυνομίας εντοπίσθηκαν τρεις από τις γυναίκες που διέμεναν εκεί να είναι παράνομα στη χώρα.

-Δύο Ρομά, 19 και 70 ετών, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.  Επίσης, ένας 48χρονος Ρομά για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας

-Οκτώ άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Επτά αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους, κατά τόπο, εισαγγελείς.

Εξιχνίαση κλοπών και απατών
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της επιχείρησης από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκε περίπτωση απάτης σε βάρος 30χρονου Αλβανού, που έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου.

Όπως κατήγγειλε ο 30χρονος, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είδε μια αγγελία για πώληση ενός κινητού τηλεφώνου. Έπειτα από συνεννόηση που έκανε, κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 220 ευρώ, όμως κινητό τηλέφωνο δεν παρέλαβε ποτέ.

Ύστερα από έρευνα της Ασφαλείας Καλαμάτας, διαπιστώθηκε ότι η απάτη έγινε από έναν 27χρονο από τις Σέρρες και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Επίσης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών καταλυτών από οχήματα στην Καλαμάτα. Οι κλοπές έγιναν στις 8 και στις 20 Ιουλίου φέτος, σε σταθμευμένα οχήματα στην Καλαμάτα.

Από βιντεοληπτικό υλικό διαπιστώθηκε ότι δράστες είναι μια 27χρονη κι ένας 38χρονος Ρομά και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Τέλος, από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης εξιχνιάσθηκε μία περίπτωση κλοπής κάρτας τραπέζης. Στις 6 Νοεμβρίου μια 64χρονη από τη Βουλγαρία κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι της έκλεψαν την κάρτα ανάληψης τράπεζας και ότι έχουν γίνει συναλλαγές. Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι την είχαν αφαιρέσει μια 15χρονη, μια 33χρονη και μια 35χρονη ομοεθνείς της, οι οποίες διέμεναν μαζί της. Οι τρεις γυναίκες αφαίρεσαν την κάρτα και πήγαν σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και αφαίρεσαν 1.000 ευρώ. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και απάτη με υπολογιστή. ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages