«Χρυσάφι» το ελαιόλαδο: Πώληση με 7,5 ευρώ το κιλό στη Δυτική Πελοπόννησο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

«Χρυσάφι» το ελαιόλαδο: Πώληση με 7,5 ευρώ το κιλό στη Δυτική Πελοπόννησο


 Σε τιμές ρεκόρ πωλείται πλέον το ελαιόλαδο, δεδομένου ότι καταγράφονται πράξης αγοροπωλησίας που φτάνουν μέχρι και τα 7,5 ευρώ το κιλό. Την ίδια στιγμή παράγοντες της αγοράς κάνουν τις πρώτες εκτιμήσεις για το πως θα εξελιχθεί η τιμή του προϊόντος, ενόψει της νέας παραγωγής.

Πώληση ελαιολάδου, έναντι 7,5 ευρώ το κιλό, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βλαχιώτη (Λακωνία).Σύμφωνα με έγιναν γνωστά η αγορά έγινε από ξένη εταιρεία και αφορά ποσότητα 27 τόνων εσοδείας 2022/20023.

Η συγκεκριμένη τιμή αποτελεί ρεκόρ, δεδομένου ότι ξεπέρασε και τα 7 ευρώ ανά κιλό της πώλησης που έκανε ο Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Σταυρωμένου του Δήμου Σητείας στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, τις επόμενες μέρες η τιμή του ελαιολάδου μπορεί να αυξηθεί και να ξεπεράσει και τα 7,5 ευρώ ανά κιλό.

Η χρονιά που έρχεται

Πλέον, με ελάχιστες ποσότητες ελαιολάδου να παραμένουν απούλητες, το βλέμμα των ελαιοπαραγωγών στρέφεται στην επόμενη παραγωγή, η συγκομιδή της οποίας στη Μεσσηνία ξεκινάει τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η παραγωγή στη χώρα μας δεν αναμένεται να φτάσει τα περσινά επίπεδα. Επίσης, σημαντικό πρόβλημα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει και η Ισπανία, η οποία πλήττεται από ξηρασία.

Οι εκτιμήσεις για μείωση του παραγόμενου προϊόντος, αλλά και το γεγονός ότι η αύξηση του κόστους παραγωγής παγιώθηκε, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ελαιολάδου, αποτελούν τους δύο βασικότερους πυλώνες, στους οποίους θα στηριχθεί η τιμή της επόμενης χρονιάς. Εκτιμούν, δε, ότι αυτή δεν μπορεί να είναι κάτω από τα 5 ευρώ το κιλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages