ΟΧΙ από την Αντιπολίτευση στην Τριφυλία για κατανομή κονδυλίων εισφοράς σε χρήμα της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

ΟΧΙ από την Αντιπολίτευση στην Τριφυλία για κατανομή κονδυλίων εισφοράς σε χρήμα της ΤΕΜΕΣ Α.Ε.


 Με ψήφους της συμπολίτευσης εγκρίθηκε τελικά από την Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας η απόφαση για την Τροποποίηση Προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2023 για  την μετατροπή υποχρέωσης παραχώρησης εδαφικής έκτασης σε καταβολή χρηματικού ποσού από την ΤΕΜΕΣ Α.Ε..

Η αντιπολίτευση αντέδρασε για την μη άσκηση αίτησης αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου Καλαμάτας με την οποία καθορίστηκε η οριστική τιμή μονάδος στο ποσό των 15,00 ευρώ/τ.μ.. Συζήτηση έγινε για το πως θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά, με τον Γιάννη Μερκούρη να αντιδρά στην προμήθεια μηχανημάτων έργου ύψους 350.000 ευρώ, όταν όπως ανέφερε, δημόσια η δημοτική αρχή έχει ομολογήσει ότι δεν υπάρχουν χειριστές μηχανημάτων στο Δήμο, όπως και για την δημιουργία κωδικών εξόδων προϋπολογισμού 148.000 ευρώ για την αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών, από την στιγμή που δεν λειτουργεί στο Δήμο ανακύκλωση. Ο κ. Μερκούρης χαρακτήρισε προσβλητική την τροποποίηση για τους Γαργαλιανιώτες, ζητώντας να αποσυρθεί, προτείνοντας ένα ποσό των διακοσίων και χιλιάδων ευρώ να διατεθεί για τη δημιουργία έργων κοινωνικής υποδομής στην πόλη των Γαργαλιάνων (αποθήκη 186, κλειστό γυμναστήριο μετά τις αυξημένες αθλητικές ανάγκες).

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μερκούρης στην τοποθέτησή του ανέφερε τα εξής: «ΨΗΦΙΖΩ ΟΧΙ Η ανικανότητά σας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου σας οδηγεί σε λαθεμένες αποφάσεις. «Κάλλιο πέντε και στο χέρι.» Η έλλειψη προγραμματισμού για το μεγάλο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων στη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης σας οδήγησε στη λάθος κατά την προσωπική μου άποψη, να μην ασκήσετε αίτηση αναίρεσης κατά της 3/2023 απόφασης του Εφετείου Καλαμάτας με την οποία καθορίστηκε η οριστική τιμή μονάδος στο ποσό των 15,00 ευρώ/τμ!!!. Αυτό διότι χρειάζεστε χρήματα τα οποία δεν έχετε στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Έχετε την απόφαση του Εφετείου Καλαμάτας από τις 21-2-2023 ,δεν φροντίσατε να ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο, εισάγετε το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή με δύο μήνες καθυστέρηση 28-04- 23,δεν εντάσσετε το ποσό στο σχέδιο προϋπολογισμού και φέρνετε στα μέσα Ιουλίου τροποποίηση προϋπολογισμού ,η οποία είναι αν μη τι άλλο προσβλητική για τους δημότες των Γαργαλιάνων και του Δήμου γενικότερα. Αντί να χρησιμοποιήσετε το ποσό των επτακοσίων χιλιάδων ευρώ σε επενδυτικές δραστηριότητες(τουριστικής ανάπτυξης και κοινωνικής υποδομής) τα χρησιμοποιείτε σε καθαρά διαχειριστικής φύσεως.
Ένα μεγάλο ποσό το προορίζετε για προμήθεια μηχανημάτων έργου, 350.000 ευρώ. Όταν δημόσια έχετε ομολογήσει ότι δεν υπάρχουν χειριστές μηχανημάτων στο Δήμο εσείς προγραμματίζετε προμήθεια και άλλων μηχανημάτων;. Τι θα κάνετε; Να τα έχετε παροπλισμένα στους όρχους οχημάτων; Δημιουργείτε τέσσερις κωδικούς εξόδων προϋπολογισμού 148.000 ευρώ για την αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών. Λειτουργεί στο Δήμο ανακύκλωση και δεν τη γνωρίζουμε; Δεν φροντίζετε το θέμα αυτό ,το φέρνετε παντελώς απροετοίμαστο, θέλετε να το αντιμετωπίσετε με τέσσερις αναθέσεις και δεν ακολουθείτε τη διαγωνιστική διαδικασία. Οι λόγοι προφανείς. Προτείνω να αποσύρετε αυτήν την τροποποίηση, ένα ποσό ενδεχομένως των διακοσίων και χιλιάδων ευρώ να διατεθεί για τη δημιουργία έργων κοινωνικής υποδομής στην πόλη των Γαργαλιάνων (αποθήκη,κλειστό γυμναστήριο μετά τις αυξημένες αθλητικές ανάγκες) και τα υπόλοιπα για τα σχολικά διδακτήρια».

Από την πλευρά της η Μαρία Πανουσιοπούλου τοποθετήθηκε ως κάτωθι: «Ψηφίζω ΚΑΤΑ της τροποποίησης, διότι όπως έχω τοποθετηθεί και στην υπ΄αρ.66/2023 απόφαση της οικονομικής Επιτροπής δεν συμφωνώ στο ότι δεν ασκήθηκε αίτηση αναίρεσης κατά της αριθ.3/2023 Απόφασης Εφετείου Καλαμάτας. Επίσης δεν πήρα απαντήσεις από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής στις ερωτήσεις μου, εάν η εν λόγω απόφαση κοινοποιήθηκε στο Δήμο μέσω Δικαστικού Επιμελητή και σε ποια ημερομηνία και εάν υπογράφηκε έγγραφο μεταξύ της ΤΕΜΕΣ και του Δημάρχου του Δήμου Τριφυλίας για άλλη απαίτηση από πλευράς του Δήμου για το εν λόγω θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages