Θετικές κρατήσεις στη Μεσσηνία το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, αλλά χωρίς πλρότητα τα ξενοδοχεία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Θετικές κρατήσεις στη Μεσσηνία το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, αλλά χωρίς πλρότητα τα ξενοδοχεία


 Την επίσημη λήξη της φετινής τουριστικής περιόδου για τη Μεσσηνία θα σημάνει ουσιαστικά το τριήμερο της 28ης 
Οκτωβρίου, από το οποίο ξενοδόχοι και επαγγελματίες του τουρισμού ελπίζουν σε μια τελευταία οικονομική ανάσα
.

Ο καλός καιρός που εξακολουθεί να επικρατεί στην περιοχή μας έχει βοηθήσει στο να υπάρχει ακόμα κίνηση από ξένους επισκέπτες, ενώ για το τριήμερο έχουν γίνει κρατήσεις σε ξενοδοχεία της Μεσσηνίας, κυρίως από Έλληνες.

Πάντως, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Τουριστικών Γραφείων, η ζήτηση των Ελλήνων για ταξίδια το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι κατά 8%, με τις επιπτώσεις της ακρίβειας στο πορτοφόλι των καταναλωτών να επιδρούν αρνητικά για ταξίδια το πρώτο τριήμερο μετά το καλοκαίρι.

Μεσσήνιοι, πάντως, έχουν αποφασίσει να ταξιδέψουν αυτό το τριήμερο σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Επισκεψιμότητα
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής, όλους αυτούς τους μήνες υπάρχει μια συνεχόμενη κίνηση στην περιοχή μας με βασικό σύμμαχο τον καλό καιρό. «Αυτό μας βοήθησε πολύ στην Ελλάδα, γιατί πολλές χώρες της Βόρειας Ευρώπης δοκιμάζονται από μεγάλες πλημμύρες και δύσκολα καιρικά φαινόμενα. Ωστόσο, είχαμε ακυρώσεις από Ισραηλίτες που είχαν προγραμματισμένα ταξίδια, συνέπεια των όσων συμβαίνουν στην περιοχή τους» εξήγησε ο κ. Καραλής.

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, όπως συνέχισε, στην ουσία κλείνει την τουριστική περίοδος φέτος και η κίνηση που καταγράφεται εμφανίζεται από Έλληνες, κυρίως από την Αθήνα. «Πιο έντονη κίνηση εμφανίζεται, όπως πάντα, στην Καλαμάτα. Μια πιο χαλαρή κίνηση καταγράφεται στις υπόλοιπες περιοχές της Μεσσηνίας. Άλλωστε, τα περισσότερα ξενοδοχεία στην περιφέρεια έχουν ήδη κλείσει. Δυστυχώς και όσοι έχουμε μείνει ανοικτοί, δε θα γεμίσουμε», είπε ο κ. Καραλής χαρακτηρίζοντας την κίνηση του τριημέρου ίδια με την περσινή.

Αναφερόμενος στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, που είναι ένας τομέας που «καίει» τους ξενοδόχους, επισήμανε ότι οι αφίξεις φέτος είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, αλλά δεν κατάφεραν να ισοσκελίσουν τις απώλειες της περσινής περιόδου.

«Σε ό,τι αφορά τις εισπράξεις, τα πράγματα δυσκολεύουν. Όλους τους μήνες υπάρχει πρόβλημα. Οι διανυκτερεύσεις είναι λιγότερες και ξεκάθαρα φαίνεται ότι το οικονομικό περιορίζει τον κόσμο πολύ. Επιδιώκουμε να έχουμε επιμήκυνση και να αλλάξουμε επίπεδο τουριστών, αλλά δε μας λένε πώς θα γίνει αυτό. Η Μεσσηνία πλέον έχει την πρωτιά σε αριθμό κλινών (με 12.500), απ’ όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, και σε πληρότητες δεν πιάνουμε ούτε το 50%», τόνισε ο κ. Καραλής.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στο αεροδρόμιο Καλαμάτας και την ιδιωτικοποίησή του, εκφράζοντας σοβαρές αμφιβολίες αν στη σύμβαση παραχώρησης θα συμπεριληφθεί και το πολύ σημαντικό έργο της επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών. ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages