Ενότητα και συνεργασία ζητούν οι Μεσσήνιοι απόδημοι - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Ενότητα και συνεργασία ζητούν οι Μεσσήνιοι απόδημοι

Χτισμένη σε σταθερές βάσεις εμπιστοσύνης θέλει να κτίσει το μέλλον της η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Αποδήμων Μεσσηνίων υπό την προεδρία του Προέδρου της κ. Λούη Αντωνόπουλου.
Σε Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του Πανεπιστημίου Καλαμάτας, στην οποία Προήδρευσε ο Συμπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας και Πρόεδρος της Παναυστραλιανής Ομοσπονδίας Μεσσήνιων Οργανισμών Ρίκος Σούμπλης και στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά Τάκης Οικονομόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θανάσης Σωτηρόπουλος, ο Ταμίας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Βασίλης Μπεμπόνης, ο Γεν. Γραμματέας της Παναυστραλιανής Ομοσπονδίας Θεόδωρος Γιαννακόπουλος κ.ά.
Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την μεγάλη σημασία που έχει η ΕΝΟΤΗΤΑ και η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στις τάξεις της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, ενώ ορισμένοι έκαναν και κάποιες προτάσεις. Για παράδειγμα, ο Ταμίας Βασίλης Μπεμπόνης, αφού σημείωσε ότι θα πρέπει οι συναντήσεις αυτές να είναι πιο συχνές, επέμεινε στο γεγονός, πως το «Ομογενειακό Χωριό», δεν θα πρέπει να θεωρείται τελειωμένη υπόθεση για την Μεσσηνία.
Ο Γεν. Γραμματέας της Παναυστραλιανής Ομοσπονδίας Θεόδωρος Γιαννακόπουλος σημείωσε –μεταξύ άλλων- πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία στο ν΄ αποκτήσουν οι ομογενείς κάρτα περίθαλψης Νοσοκομείου, ενώ θα πρέπει να διευρυνθεί η εμβέλειά της και προς της Αργεντινή, όπου κι΄ εκεί υπάρχει Ομοσπονδία Μεσσηνίων, ενώ ο Πρόεδρος της Συνδιάσκεψης κ. Ρίκος Σούμπλης τόνισε, πως θα πρέπει από της συνάντηση αυτή να βγουν πολλά και θετικά συμπεράσματα και πως θα πρέπει να γίνουν προσθήκες στο Καταστατικό της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας για πιο εύρυθμη λειτουργία της, και πως τις προτάσεις αυτές θα πρέπει να διοχετευθούν εγγράφως σε όλους τους Οργανισμούς των αποδήμων ό,που κι΄ αν βρίσκονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages