Πτώση 30%-45% του τζίρου στις εκπτώσεις στη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Πτώση 30%-45% του τζίρου στις εκπτώσεις στη Μεσσηνία

Απαισιοδοξία για το παρόν και αβεβαιότητα για το μέλλον κυριαρχούν στον εμπορικό κόσμο του νομού, μετά και το τέλος των χειμερινών εκπτώσεων. Κι αυτό, διότι οι πωλήσεις το προηγούμενο διάστημα, όχι μόνο δεν κατάφεραν να μειώσουν τα προβλήματα του κλάδου, αλλά- αντίθετα- άνοιξαν ακόμα μεγαλύτερες «πληγές», με αποτέλεσμα πολλοί έμποροι να αναγκαστούν να κατεβάσουν ρολά.
Σύμφωνα με στοιχεία πανελλαδικής έρευνας του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ.) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η αγοραστική κίνηση στις χειμερινές εκπτώσεις το 2012, σε σύγκριση με το 2011, ήταν μειωμένη στην Καλαμάτα κατά 30% περίπου. Στην Κυπαρισσία η μείωση κυμάνθηκε από 30% έως 45%, ενώ στη Χώρα ήταν 30%.
Παρά το γεγονός, δηλαδή, ότι οι εκπτώσεις φέτος κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα, αυτό δε στάθηκε ικανό να αντιστρέψει την πτωτική πορεία στις πωλήσεις των καταστημάτων λιανικής.
Όπως δήλωσαν στο «Θάρρος» οι περισσότεροι έμποροι, ο φετινός τζίρος των εμπορικών καταστημάτων ήταν κατά πολύ μειωμένος σε σχέση με πέρσι, ενώ την ίδια στιγμή οι καταναλωτές δηλώνουν απρόθυμοι να ξοδέψουν κάτι περισσότερο από το «αναγκαίο».
Βέβαια, η συγκεκριμένη εικόνα δεν έπεσε και ως «κεραυνός εν αιθρία». Όταν μειώνονται συνεχώς οι μισθοί και οι συντάξεις, είναι φυσικό επακόλουθο να υποφέρει και η αγορά. Αυτά τα στοιχεία είναι συνδεδεμένα.
Τούτων δοθέντων, η χρονιά που διανύουμε χαρακτηρίζεται ως έτος επιβίωσης για πολλές εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς οι περισσότερες από αυτές έχουν λειτουργικές ζημιές, που σε πολλές περιπτώσεις καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages