Αξιοποίηση του Κληροδοτήματος στον Πειραιά αποφάσισε ο δήμος Καλαμάτας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Αξιοποίηση του Κληροδοτήματος στον Πειραιά αποφάσισε ο δήμος Καλαμάτας

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καλαμάτας (1/3) λήφθηκε μια σημαντική απόφαση για την αξιοποίηση του Κληροδοτήματος «Κ. Αναστασόπουλου» στον Πειραιά.
Τα ακίνητα του κληροδοτήματος «Κωνσταντίνου Αναστασόπουλου» στον Πειραιά ήταν για πολλές δεκαετίες εγκαταλελειμμένα, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει εστία μόλυνσης, χώροι για περιθωριακά στοιχεία και ναρκομανείς αλλά και να έχει υποβαθμιστεί αισθητικά η περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι δίπλα σε αυτά τα κτίρια λειτουργεί σχολείο.
Η παραπάνω κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα να κατατεθούν προσφυγές στην δικαιοσύνη από περίοικους και να υφίστανται ταλαιπωρία οι εκπρόσωποι του κληροδοτήματος και της Τοπικής Κοινότητας Αλαγονίας στα δικαστήρια. Έγινε αναφορά στις μεγάλες προσπάθειες που υπήρξαν από τις κατά καιρούς Δημοτικές Αρχές για ανακατασκευή του κτιρίου και προσθήκη ορόφου, ώστε να αξιοποιηθεί το ακίνητο (στο μεταξύ το κτίριο χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέο), που όμως όλες απέτυχαν.
Όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή, η συνεργασία με το Δήμο Πειραιά θα έχει ως αποτέλεσμα να ανακατασκευαστεί το κτίριο (με την ένταξη από το Δήμο Πειραιά στο ΕΣΠΑ), καθώς ο Δήμος Καλαμάτας δεν μπορεί να δικαιολογήσει επισκευές κτιρίων σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ άλλης Περιφέρειας. Με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετηθούν κοινωνικές ανάγκες που προκύπτουν.
Επιπρόσθετα, θα υπάρξει και ένα μικρό εισόδημα για την Τοπική Κοινότητα Αλαγονίας ενώ μέχρι τώρα υπήρχαν μόνο έξοδα και κατηγορίες για αδυναμία αξιοποίησης. Τέλος, η επιτροπή ξεκαθάρισε πως σε κάθε περίπτωση η νομιμότητα της συμφωνίας θα εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών και τη Γενική Διεύθυνση καθώς και το Δ.Σ. Εθνικής Επιτροπής Κληροδοτημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages