ΧΩΙΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ Η ΟΡΕΙΝΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΧΩΙΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ Η ΟΡΕΙΝΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα δημιουργούνται από την επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ακόμα και στα αγροτικά ιατρεία με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία ηλικιωμένων κατοίκων σε ορεινές περιοχές καθώς τα κέντρα στερούνται υποδομής για σύνδεση στο πληροφοριακό σύστημα. Το θέμα πήρε διαστάσεις μετά την αποκάλυψη ότι αγροτικοί γιατροί αναγκάζονταν από χωριά της νότιας Τριφυλίας να μεταβαίνουν στο Κ.Υ Γαργαλιάνων για να καταχωρίσουν τις συνταγές καθώς δεκάδες πολίτες έμεναν χωρίς ουσιαστική περίθαλψη.
Παράλληλα οι διαμαρτυρίες εντάθηκαν στην ορεινή Τριφυλία, στο Καλονερό και την Ελαία καθώς πλέον δεν υπάρχει αγροτικός γιατρός στις παράκτιες περιοχές. Όπως μας δήλωσε ο κ. Παναγιώτης από την Ελαία ο οποίος δήλωσε ότι "ήρθα με το αυτοκίνητό μου για να πάρω φάρμακα στο Καλονερό αλλά στο χωριό είμαστε αναγκασμένοι εξαιτίας της απουσίας γιατρού να πάμε στην Κυπαρισσία οπότε είναι δύσκολο ιδίως όταν προκύψει άμεση ανάγκη" για να προσθέσει ότι 'πρέπει να κάνουμε χιλιόμετρα χωρίς να έχουμε οικονομική άνεση και βλέπουμε ότι τα χωριά θα μείνουν χωρίς γιατρό με αποτέλεσμα να έχουμε απώλειες σχεδόν καθημερινά". Εξήγησε ότι "είμαστε σε απόγνωση γιατί ερημώνουν τα χωριά χωρίς να εξυπηρετούμαστε με ότι αυτό συνεπάγεται για τον πληθυσμό που περνά δύσκολες ώρες'.
Στο Καλονερό ο εφημέριος του τοπικού ναού πατήρ Βλάμης μας είπε ότι "η υγεία είναι ένα αγαθό αδιαπραγμάτευτο, μπορεί προσωπικά να έχω μεταφορικό μέσον να πάω στο γιατρό, αλλά μας παραπονιούνται ηλικιωμένοι που κλαίγοντας μας είπε ότι δεν έχει πουθενά στήριγμα καθώς στο Καλονερό πλέον δεν υπάρχει αγροτικός γιατρός με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε απόγνωση βοηθώντας όσο μπορούμε τους συγχωρινούς μας" για να συμπληρώσει ότι "τέθηκε το θέμα στους τοπικούς άρχοντες περιμένοντας απάντηση από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας αφού μόνο οι νέοι μπορούν να εξυπηρετηθούν ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα'. Μάλιστα μας εξέφρασε το παράπονο των κατοίκων οι οποίοι γνωρίζουν ότι υπάρχει γιατρός από το Καλονερό. Πρόκειται για ένα νέο παιδί το οποίο μπορεί έστω 1 φορά την εβδομάδα για 2 ώρες να εξυπηρετεί τους κατοίκους, αλλά παρότι ο ίδιος το επιθυμεί πρέπει να πάρει εντολή από την Διοίκηση του νοσοκομείου. Ο φαρμακοποιός Γιώργος Σαλούπης επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόβλημα στη περιοχή καθώς "εδώ και 2 μήνες περίπου η περιοχή με τους γύρω κατοίκους στερείται ιατρικών υπηρεσιών έστω στοιχειώδους, ενώ η κατάσταση στις ορεινές περιοχές είναι πραγματικά δραματική όπως μας αναφέρουν κάτοικοι την στιγμή που θα μπορούσαν να καλυφθούν άμεσα τα κενά" ενώ για την συνταγή φαρμάκων μας υπογράμμισε ότι τα αγροτικά ιατρεία δεν έχουν την απαιτούμενη υποδομή η οποία υπάρχει μόνο στα Κ.Ε.Π. αλλά χωρίς διασύνδεση συστημάτων που να παρέχουν έστω ορισμένες ευκολίες".
Για το καυτό θέμα έχει ενημερωθεί ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μπόζος αλλά και η Ιατρική υπηρεσία αναμένοντας απάντηση. ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages