ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΓΟΡΕΣ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΓΟΡΕΣ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ εξελίσσεται η καλλιέργεια αγγουριού στα θερμοκήπια της Τριφυλίας καθώς η τεχνογνωσία των παραγωγών με την αρωγή της Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας κινείται σε υψηλό επίπεδο.
 Σε επίσκεψή μας στη μεγαλύτερη θερμοκηπιακή μονάδα στη περιοχή Αγίας Κυριακής Φιλιατρών οι εγκαταστάσεις θυμίζουν ένα απέραντο φυτώριο με ελεγχόμενη θερμοκρασία και ορθή γεωργική πρακτική. Ο Διευθυντής της υπηρεσίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος τόνισε ότι "στο θερμοκήπιο που επισκεφθήκαμε είναι έκτασης 100 στρεμμάτων με συνολική εκμετάλλευση που εκτείνεται σε τεράστιους χώρους χάρη στο μεράκι 2 νέων ανθρώπων παρά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη περιοχή" για να προσθέσει ότι "μιλάμε πλέον για 55.00 φυτά αγγουριάς που αναπτύσσονται με ορθολογιστική χρήση των εισροών σε αμμοπυλώδη εδάφη που αποδίδουν τα μέγιστα για την καρποφορίας της καλιέργειεας ενώ παράλληλα διεξάγεται ολοκληρωμένη παραγωγή με υψηλό όμως κόστος παραγωγής διότι το αγγούρι Τριφυλίας απαιτεί συστηματική φροντίδα με κατάλληλη θέρμανση κοντά στους 14 βαθμούς ενώ η καθημερινή επίσκεψη βοηθά στην έγκαιρη διαπίστωση προβλημάτων θρέψης ή ζημιές από παθογόνα λόγω της υγρασίας μέσα από ένα πλέγμα συντήρησης". Μάλιστα είπε ότι οι τεχνικές διαχείρισης των παραγωγών δείχνουν ότι το αγγούρι έχει μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα εκτιμώντας ότι η παραγωγή θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα παρά την οικονομική συγκυρία καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη
ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
Ο ιδιοκτήτης της μεγάλης μονάδας Δημήτρης Μιχαλακόπουλος συμπλήρωσε ότι το αγγούρι Τριφυλίας έχει μέλλον με εξαγωγικό προσανατολισμό καθώς η καλλιέργεια απαιτεί ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης ενώ τα κυριότερα προβλήματα επιλύονται με την βοήθεια της Διεύθυνσης αν και το κόστος παραγωγής είναι αυξημένο. Υπογράμμισε ότι οι τιμές είναι χαμηλές για τους παραγωγούς λόγω της κρίσης και για αυτό ενισχύουμε τις εξαγωγές για να κερδίσουμε νέες αγορές ενώ ο ίδιος αποκάλυψε ότι ασχολείται από 18 ετών προερχόμενος από το μεράκι του πατέρα του. Για τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την γεωργία κατέληξε λέγοντας ότι άμα έχεις όρεξη όλα μπορούν να εκπληρωθούν με αγώνα αλλά και ενημέρωση ώστε οι δυναμικές καλλιέργειες να διευρυνθούν στο μέλλον και εξαγωγές κυρίως σε ανατολικές χώρες... ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages