- «Η αξιολόγηση των Δημοσίων υπαλλήλων για να βελτιωθεί η παραγωγικότητά τους είναι μια πραγματική μεταρρύθμιση.» (Η Ελλάδα δεν χρεωκόπησε όμως από τον ιδιωτικό τομέα αλλά από τον...δημόσιο χωρίς αξιολόγηση και από γαλάζιους, πράσινους διορισμούς)......βεβαίως, βεβαίως
- «Όταν σήμερα μονιμοποιούμε συμβασιούχους ορισμένου χρόνου τι κάνουμε στην ουσία; Προσθέτουμε στο Δημόσιο ένα βάρος το οποίο είναι περιττό. Εμείς απολύσεις δεν θα κάνουμε αλλά κάποιους…» (Με άλλα λόγια δεν κάνουμε απολύσεις αλλά βολεμένους θα έχουμε και όσους αξίζουν δεν θα τους...αξιολογούμε...)
- «Θα επανεξετάσουμε όλες τις μονιμοποιήσεις που πραγματοποιεί η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε. Αν υπάρχουν παράνομες μονιμοποιήσεις, προφανώς αυτές οι μονιμοποιήσεις δεν θα συνεχίσουν.» (Παράνομες υπάρχουν και στη Βουλή λένε, άρα θα τις δεχθούν κιόλας;)
- «Θα αλλάξουμε αυτόν τον απαράδεκτο Νόμο ο οποίος στην ουσία επιτρέπει στους Δήμους να μην ασκούν ένδικα μέσα όταν μία πρωτόδικη απόφαση βγαίνει εις βάρος τους.» (Aκόμα και όσους αξίζουν θα τους πάνε οι Δήμοι στον Άρειο πάγο, προφανώς και όσους μονιμοποιήθηκαν ή εργάστηκαν επί Σαμαρά που υπήρχε το πρόγραμμα Stage)
- ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΝΟΜΟ και θα ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕ.....ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ...Ειδικότερα, η διάταξη του άρθρου 48, όπως αποκάλυψε το Newpost, προέβλεπε την παραίτηση, μετά από αιτιολόγηση, των Δήμων και των Περιφερειών από την υποχρεωτική άσκηση ένδικων μέσων (εφέσεις, αναιρέσεις) για όσους συμβασιούχους προσφεύγουν στα διοικητικά δικαστήρια και πετυχαίνουν με πρωτόδικες αποφάσεις την παραμονή τους στην εργασία η την ανανέωση των συμβάσεών τους.Με βάση το νόμο για τον Καλλικράτη αλλά και το νόμο για την αξιολόγηση που ψηφίστηκε επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη οι Δήμοι και οι Περιφέρειες υποχρεούνται να ασκούν όλα τα ένδικα μέσα κατά προσφυγών συμβασιούχων στα δικαστήρια καθώς τυχόν παραίτηση τους οδηγεί αυτόματα στη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου χρόνου. Μάλιστα οι παρανομούντες (αιρετά μέλη διοικήσεων Δήμων και Περιφερειών) αντιμετωπίζουν, αν πράττουν διαφορετικά, πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις αλλά και ποινές καταλογισμού σε βάρος τους.Ωστόσο αρκετοί Δήμοι (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Γλυφάδας κλπ) και Περιφέρειες (Αττικής κλπ) έχουν καταστρατηγήσει τους νόμους -με την παραίτηση τους από την άσκηση ένδικων μέσων κατά δικαστικών αποφάσεων- ανακουφίζοντας από το "παράθυρο" χιλιάδες συμβασιούχους. Το καθεστώς αυτό επιχειρήθηκε να νομιμοποιηθεί με την επίμαχη διάταξη η κυβέρνηση απαλλάσσοντας ταυτοχρόνως τους Δημάρχους και Περιφερειάρχες από τις έως τώρα πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες τους. Πρόκειται για τα άρθρα 48 και 32 στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης και την Αξιολόγηση, που συζητείται επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, και τα οποία είχαν δεχτεί την έντονη κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Εκτενή αναφορά στο Δημόσιο, έκανε σε συνέντευξή του, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στα κυριότερα σημεία αυτής ανέφερε τα παρακάτω:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου