ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΕΚΑΣ. ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΙΡΞΗΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΕΚΑΣ. ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΙΡΞΗΣ

ΦΥΛΛΟ στο
ν άνεμο οι συνταξιούχοι, καθώς μετά τις περικοπές επιδομάτων και κύριων όσο κι επικουρικών συντάξεων, τώρα ήρθε το νέο χτύπημα με την ΚΑΘΟΛΙΚΗ κατάργηση του ΕΚΑΣ το οποίο αφορούσε μικροσυνταξιούχους. 
Η κυβέρνηση για να δικαιολογηθεί λέει τώρα ότι σχεδιάζει έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων, ο οποίος θα ενσωματωθεί στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο υπογράμμισε στην Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης σε ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ των αντισταθμιστικών μέτρων του ΕΚΑΣ. 
Όπως τόνισε ο κ. Μηταράκης αναφερόμενος στον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, υπογράμμισε ότι 971 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων. Σημείωσε δε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνη που κατήργησε την καταβολή του ΕΚΑΣ καθώς και των αντισταθμιστικών μέτρων. Εν συνεχεία, ανέφερε πως τα ποσά ήδη καταβάλλονται στους δικαιούχους από τα τέλη Δεκεμβρίου ενώ τυχόν εκκρεμότητες σε σχέση με τον έλεγχο των εισοδηματικών κριτηρίων θα επιλυθούν το προσεχές διάστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages