Παντριφυλιακή Εορτή του Αγίου Πνεύματος στη Κυπαρισσία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Παντριφυλιακή Εορτή του Αγίου Πνεύματος στη Κυπαρισσία

Ο Δήμος Κυπαρισσίας σε συνεργασία με τις Εκκλησιαστικές Αρχές και τους Κοινωνικούς και Εκπολιτιστικούς Φορείς της πόλης θα εορτάσει και εφέτος με κάθε επισημότητα την καθιερωμένη Παντριφυλιακή Εορτή της ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.
-Σάββατο 14 Ιουνίου 2008
Ώρα 8.00 μ.μ. στο Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίας στην Άνω Πόλη, θα γίνουν τα εγκαίνια των πιο κάτω εκθέσεων που θα παραμείνουν ανοικτές το τριήμερο 14, 15 και 16-6-2008:
α) Έκθεση Αγιογραφίας και Ζωγραφικής με θέμα «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ» της Ζωγράφου Αννέτας Κτενά, που θα στεγαστεί στον 1ο όροφο του Λαογραφικού Μουσείου.
β) Έκθεση Ζωγραφικής πάνω σε παλιά καλαπόδια με φιγούρες από τα παλιά Αναγνωστικά με θέμα «ΒΗΜΑΤΑ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ», που θα στεγαστεί στο ισόγειο του Λαογραφικού Μουσείου.
-Κυριακή 15 Ιουνίου 2008
Ώρα 7.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Γονυκλισίας μετά Θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου.
-Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008
Ώρα 7.00 π.μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες, Όρθρος - Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Χρυσοστόμου μετά Θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας.
Ώρα 10.20 π.μ. Πέρας προσέλευσης Επισήμων.
Ώρα 11.00 π.μ. Εκκίνηση Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος με κατάληξη στην Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως. Τη Λιτανεία θα συνοδεύσουν η Φιλαρμονική Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, η Φιλαρμονική του Δήμου, οι μαθητές των Σχολείων της πόλης μας.
Ώρα 8.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος θα τελεστεί Μεθεόρτιος Εσπερινός και στη συνέχεια Μέγας Παρακλητικός Κανών εις την Ομοούσιο & Παντοδύναμο & Αδιαίρετο Τριάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages