ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΜΕ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΖΩΩΝ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΜΕ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΖΩΩΝ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ

ΜΕΣΑ από τα άρθρα μας έχουμε σημειώσει ότι ‘το Μεγαλύτερο θηρίο στον πλανήτη μας είναι ο άνθρωπος’ με καθημερινά παραδείγματα στους δρόμους αλλά και σε πόλεις που ελάχιστοι θέλουμε να ελπίζουμε μετατρέπονται σε θηρία απέναντι στα ζώα που μας περιβάλλουν και για μια ακόμα φορά κρούουμε την ευαισθησία των πολιτών και των αρμόδιων Αρχών αλλά και των οικολογικών οργανώσεων του Νομού μας.
‘ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΔΡΟΜΟΥΣ ΖΩΑ ΣΚΟΤΩΜΕΝΑ’…
Ο υπότιτλος δεν είναι δικός μας αλλά προέρχεται από το τραγούδι της Ελένης Βιτάλη ‘Η Ελλάδα ταξιδεύει’ μιλώντας για ζώα σκοτωμένα στους εθνικούς μας δρόμους και λάστιχα σκασμένα, αναζητώντας το λίκνο του πολιτισμού. Πρόσφατα στην εργολαβία διαγράμμισης, αποψίλωσης των πρανών και παρεμβάσεων που υλοποίησε η Νομαρχία Μεσσηνίας περιέλαβε μετά από παλιότερες προτάσεις μας και ραδιοφωνικές παραινέσεις την συλλογή των άτυχων κουφαριών από τους δρόμους ιδίως στους άξονες Τσακώνας- Καλαμάτας, Τσακώνας- Καλό Νερού και αλλού ως ένα ελάχιστο δείγμα κινητοποίησης για τους απαθείς οδηγούς του εθνικού οδικού δικτύου που αν ήθελαν να μοιάσουν έστω στο Μίκαελ Σουμάχερ θα περισυνέλλεγαν τα κουφάρια των άτυχων ζώων αφού ο Σούμι είναι τουλάχιστον φιλάνθρωπος και φιλόζωος. Καλό θα ήταν η περισυλλογή να διεξάγεται περισσότερες φορές τον χρόνο και οι αμετανόητοι οδηγοί να γίνουν προσεκτικότεροι γιατί εκτός από τα τετράποδα έχουμε θύματα ακόμα και ανθρώπους.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΝΙΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Το δεύτερο περιστατικό σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών μας που επιβεβαιώνεται από το ρεπορτάζ μας αποτελεί η απανθρωπιά ελάχιστων μετρημένων στα δάχτυλα υποτίθεται ‘ανθρώπων’ που πρόσφατα σε ορισμένες γειτονιές κοντά στην Αμαθούντα και Άνω Πόλη θέλησαν να εξοντώσουν ζώα που δεν τους ενόχλησαν ποτέ! Οι φόλες δεν έκαναν διάκριση σε γάτες και περισσότερο σε σκύλους που είναι από τους καλύτερους φίλους του ανθρώπου και η κτηνωδία τους καταγράφηκε σύμφωνα με μαρτυρίες κοντά σε κάδους απορριμμάτων και στους δρόμους της πόλης. Ο Δήμος Κυπαρισσίας τι λέει άραγε για όλα αυτά και θα έρθει ανάλογο θέμα στο οικείο Δημοτικό Συμβούλιο;
Κάτοικοι μας δήλωσαν προβληματισμένοι για το γεγονός ότι εκτός από τα ζώα υπάρχει κίνδυνος για μικρά παιδιά που παίζουν κοντά ή στη μέση των δρόμων που από διάφορες αιτίες μπορεί να έρθουν σε επαφή με τα επικίνδυνα φάρμακα αλλά ούτε αυτό το κατανοούν οι αδίστακτοι συμπολίτες μας;
Μάθαμε τέλος ότι στη Καλαμάτα φιλοξενούν και περιθάλπουν ζώα νέοι άνθρωποι κυρίως με τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτουν και αποτελούν ελπίδα στην απάνθρωπη πραγματικότητά μας για να στερούμε τη ζωή από τα πλάσματα του Θεού αλλά ο τίτλος μας δικαιολογείται απόλυτα δυστυχώς. Το άρθρο αυτό θα δημοσιευτεί στο διαδίκτυο μετά από απαίτηση αναγνωστών μας για να ευαισθητοποιηθούν περισσότεροι άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages