Αδικίες στις εκτιμήσεις καρπουζιού λένε οι παραγωγοί! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

Αδικίες στις εκτιμήσεις καρπουζιού λένε οι παραγωγοί!

Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν καρπουζοπαραγωγοί από τα Φιλιατρά και την ευρύτερη περιοχή, στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη Γιώργο Ψυχογιό με τον οποίο συναντήθηκαν χθες.Αιτία των διαμαρτυριών, οι εκτιμήσεις που έγιναν από γεωπόνους της υπηρεσίας για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες την άνοιξη από το χαλάζι και την ανεμοθύελλα. Όπως επισήμαναν στον κ. Ψυχογιό οι παραγωγοί και οι συνεταιριστές Βαγγέλης Γιαννόπουλος από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών και Αντώνης Γεωργουλής από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κυπαρισσίας, έχουν διαπιστωθεί μεγάλες αδικίες στις εκτιμήσεις που έχουν γίνει και οι οποίες έφτασαν στους δήμους στην αρχή της εβδομάδας: Σε περιοχές που κυρίως χτυπήθηκαν από το χαλάζι υπάρχουν εκτιμήσεις που διαφέρουν από κτήμα σε κτήμα και φτάνουν από 0% ως το 100%.Δεν είναι δυνατόν όταν περνά χαλάζι σε μια περιοχή η μια καλλιέργεια να έχει υποστεί ζημιά 70-80-100% και η άλλη πιο δίπλα 15- 25%, σημείωσαν.Υπογράμμισαν πως έχουν γίνει αδικίες και ζήτησαν να γίνουν επανεκτιμήσεις - όπως επίσης οι εκτιμήσεις να γίνονται από έμπειρους γεωπόνους.
Ο κ. Ψυχογιός είπε ότι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην περιοχή και έκαναν τις εκτιμήσεις τους, ενώ σχετικά με το τι έχει καταγραφεί σε κάθε παραγωγό, τόνισε ότι αυτή ήταν η εκτίμηση του γεωπόνου που είδε από κοντά τις καλλιέργειες. Υπογράμμισε δε ότι το χαλάζι πολλές φορές είναι καθαρά τοπικού χαρακτήρα φαινόμενο, και πολλές φορές μπορεί ακόμη και διπλανές καλλιέργειες να έχουν διαφοροποιήσεις ως προς τις ζημιές.

1 σχόλιο:

FILIATRANEWS είπε...

Φίλτατε Ιωάννη.
Παίρνεις που παίρνεις από άλλο blog την είδηση ΜΗΝ την παρουσιάζεις σαν δική σου.
Δεν είναι έντιμο, Δεν είναι ηθικό.
Γράψε ότι το πήρες από το Φιλιατρά News
ή ότι το πήρες από την Ελευθερία.
Γιατι το κείμενο ΕΙΝΑΙ της Ελευθερίας.
Δεν θα σου πέσει η υπόληψη....
Να πάιρνεις ένα θέμα, να αλλάζεις λίγο το θέμα και να το παρουσιάζεις σαν δικό σου αυτό Φίλτατε Ιωάννη είναι το λιγότερο ΑΙΣΧΡΟ.
Φιλικά στο λέω.
Χάρης.

Pages