Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα Διημερίδα από αρκετούς ομιλητές στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς και του 6ου AgroQuality Festival υπό την ευρύτερη ομπρέλα του Athens Food Festival που έλαβε χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το τριήμερο 8-10 Μαΐου 2015. Όπως αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μπορεί φέτος να ευνοήθηκαν οι Έλληνες ελαιοκαλλιεργητές από τη μειωμένη παραγωγή της Ισπανίας, παρόλα αυτά όμως η μεγάλη αύξηση των εξαγωγών δεν απέφερε και το ανάλογο κέρδος.
Το Σάββατο (9/5) έγιναν εξαιρετικές παρουσιάσεις που κάλυψαν πλήρως όλο το φάσμα γύρω από την ελιά και το ελαιολάδο από το χωράφι έως και τη συμβολή τους στην υγεία μας. Έγινε αναφορά στις τεχνικές καλλιέργειας, τη διαχείριση των κλαδεμάτων και των ζιζανίων, στα ελαιοτριβεία και τη διαχείριση των αποβλήτων, στην οργανοληπτική αξιολόγηση του ελαιολάδου από διεθνώς διαπιστευμένους γευσιγνώστες, αλλά και από τα διαπιστευμένα εργαστήρια ελαιολάδου του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, στην τυποποίηση, στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά και στις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις ως νέα μορφή συνεργατισμού.
Ενώ το απόγευμα ακολούθησαν ομιλίες σχετικές με τη σημασία του ελαιολάδου και της ελιάς στο οξειδωτικό στρες.
Την Κυριακή (10/5) η Ημερίδα ήταν αφιερωμένη στον πρωτογενή τομέα με ομιλίες σχετικές με το παρόν και το μέλλον των νέων αγροτών, της βιολογικής γεωργίας και των φυτών μεγάλης καλλιέργειας, καθώς και με την πιστοποίηση προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ και τους παραδοσιακούς σπόρους. Επίσης, έμφαση δόθηκε στην εξωστρέφεια προς τις Διεθνείς αγορές των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων, ακόμα και των τοπικών με αναφορά στη στρατηγική που πρέπει να ακολουθείται και στους κινδύνους που κρύβονται και πρέπει να αποφευχθούν.
Τετάρτη 13 Μαΐου 2015
ΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΕΛΙΚΑ;
Tags
# αγροτικά
# Ελλάδα
# greece
# messinia
# news
Share This
About Ανώνυμος
news
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ στο freegr@gmail.com. Ακούμε τις απόψεις σας..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου