ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΓΙΟΡΤΕΣ μαθητικής δημιουργίας με σχολικές δραστηριότητες εμπλουτισμένες με περιβαλλοντικά προγράμματα πραγματοποιούνται αυτό το τριήμερο σε σχολεία της Μεσσηνίας με εναρκτήριες εκδηλώσεις στη Κυπαρισσία αλλά και διήμερες παρουσιάσεις Τρίτη και Τετάρτη στο Πνευματικό κέντρο Καλαμάτας.
Τα προγράμματα με περιβαλλοντική, τοπική, ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα που εκπόνησαν ομάδες μαθητών με την αρωγή των καθηγητών τους εξήρε ο υπεύθυνος του Γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων κ. Μάριος Αθανασόπουλος από τη Κυπαρισσία. Τόνισε ότι οι εντυπώσεις του στη Κυπαρισσία ήταν εξαιρετικές με την πλούσια παραγωγή προγραμμάτων με εξαιρετικής ποιότητας δράσεις από τα σχολεία Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Δωρίου συγχαίροντας τους εκπαιδευτικούς ενώ πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί εκτός ωραρίου όπως και οι μαθητές που συμμετέχουν και συνδημιουργούν συλλογικά. Επίσης ήταν εντυπωσιασμένος από το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας που είχε τα περισσότερα περιβαλλοντικά προγράμματα στο Νομό μας, ενθαρρύνοντας τέτοιες δράσεις που έχουν αποτέλεσμα ενώ έστειλε μήνυμα στους γονείς να αφήσουν τους μαθητές να αδράξουν περισσότερη Παιδεία με βιωματικές ομάδες που δρουν ουσιαστικά. Επίσης μίλησε για καθημερινές παραστάσεις στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας με δράσεις από τα σχολεία της πόλης.
ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΜΕ 11 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Κυπαρισσίας Γιάννης Ρούσσης μίλησε για τα 11 προγράμματα που εκπόνησε το σχολείο προσθέτοντας ότι η Τριφυλία δίνει τα παρών με τα σχολεία που αποτυπώνουν τις δράσεις τους για να προσθέσει ότι φέτος τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά. Επισήμανε ότι μέσα από τέτοιες δράσεις τα παιδιά αναπτύσδουν την κοινωνικότητά τους, το χαρακτήρα, την προσωπικότητά τους αλλά και το ταλέντο που αναδεικνύεται καθημερινά ενώ συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς που πέραν του ωραρίου ασχολήθηκαν με τέτοιες δεξιότητας δημιουργώντας ένα άριστο αποτέλεσμα που μας ικανοποίησε όλους. Τα προγράμματα παρακολούθησε και ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης ενώ να σημειωθεί ότι χειροκροτήθηκε το θεατρικό του Γυμνασίου Κυπαρισσίας με σκηνές από τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο. Τέλος οι δράσεις εστίασαν στα αγροτικά προιόντα, στην ανακύκλωση, τον πολιτισμό, την αγωγή υγεία, την ιστορία και άλλες μορφές έκφρασης. Παρών ήταν μεταξύ άλλων ο Διευθυντής του Λυκείου Κυπαρισσίας Βαγγέλης Αντωνόπουλος, ο υποδιευθυντής του Γυμνασίου Σωτήρης Καρούμπαλης όπως και φορείς του τόπου ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages