ΣΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΝΕΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ...ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΟΜΩΣ; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΣΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΝΕΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ...ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΟΜΩΣ;

Καλούνται να παρεβρεθούν οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες των απαλλοτριωθέντων ακινήτων για τη δημιουργία του δρόμου.
Την περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση των καταρρακτών του ποταμού Νέδα, επιχειρεί ο Δήμος Ζαχάρως-Φιγαλείας, βλέποντας ότι το ενδιαφέρον των επισκεπτών αυξάνεται συνεχώς, μιας και το σημείο αυτό, σύμφωνα με πηγές του δήμου, συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα,  γεγονός που μόνο κέρδη μπορεί να φέρει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και κατ’ επέκταση της οικονομίας.

Το προηγούμενο διάστημα τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Ζαχάρως δούλευαν πυρετωδώς, πραγματοποιώντας στρώση τσιμέντου, σε ένα σχεδόν κατεστραμμένο οδικό δίκτυο, που οδηγούσε στους καταρράκτες και ήταν απροσπέλαστο. Πλέον, και ενώ οι εργασίες φτάνουν στο τέλος τους, αφού απομένουν ακόμα 500 μέτρα να στρωθούν με τσιμέντο, η πρόσβαση στους καταρράκτες, από την Αρχαία Φιγαλεία είναι εύκολη ακόμα και με ένα απλό Ι.Χ. αυτοκίνητο.
Ενσωματωμένη εικόνα 1

«Έγινε μια σημαντική παρέμβαση στο δρόμο προς τους καταρράκτες με πρωτοβουλία και έξοδα του δήμου. Μιλάμε για μια περιοχή με απίστευτο φυσικό κάλλος. Ήταν προτεραιότητα μας να ασχοληθούμε μ΄ αυτό το κομμάτι, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι επισκέπτες. Θα δώσουμε ακόμα μεγαλύτερο βάρος το επόμενο διάστημα και σ΄αυτό το δρόμο αλλά και σε διάφορα μονοπάτια προς το σημείο» επισήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του δήμου, Γιώργος Τριγάζης, που αναμένεται τις επόμενες μέρες, μαζί με το δήμαρχο Ν.Φάμελο, να επισκεφτούν την περιοχή και να καταγράψουν την πρόοδο των εργασιών.
Ικανοποίηση γι΄αυτό το έργο επικρατεί και στην τοπική κοινωνία με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Πετραλώνων Χαράλαμπο Αποστολόπουλο, να δηλώνει πως με τέτοιες ενέργειες η περιοχή μπορεί να αναβαθμιστεί και προσελκύσει ακόμα περισσότερους τουρίστες. «Θα πάρει αξία ολόκληρη η περιοχή μας. Περνάει τόσος κόσμος το καλοκαίρι, εκατοντάδες τουρίστες και πιστεύω ότι θα ωφεληθούν όλοι, και κυρίως οι τοπικές επιχειρήσεις» σημειώνει, ο κ.Αποστολόπουλος. Από το patrisnews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages