Απορρίμματα και ανθρώπινα χέρια «σκοτώνουν» χελώνες στη Δυτ. Πελοπόννησο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Απορρίμματα και ανθρώπινα χέρια «σκοτώνουν» χελώνες στη Δυτ. Πελοπόννησο

«Αναμενόμενα» χαρακτηρίζει τα περιστατικά των νεκρών χελωνών, που εντοπίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα το τελευταίο διάστημα στις παραλίες της Ηλείας και του Κυπαρισσιακού κόλπου, με τελευταίο το περιστατικό στην παραλία της Σπιάντζας, η υπέυθυνη του προγράμματος Πελοποννήσου του συλλόγου για την προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ», Πολύμνια Νεστορίδου. Όπως εξηγεί η κα.Νεστορίδου οι θαλάσσιες χελώνες αυτή την περίοδο επιστρέφουν προς τις περιοχές που θα αναπαραχθούν και θα φτιάξουν τις φωλιές τους, κινούμενες αρκετά κοντά στις ακτές, με αποτέλεσμα τα όποια τραγικά περιστατικά των νεκρών χελωνών να γίνονται ολοένα και πιο ορατά στους ανθρώπους. Δυστυχώς, οι κύριες αιτίες θανάτου προέρχονται από ανθρώπινο χέρι είτε άμεσα είτε έμμεσα.
Τα απορρίμματα είναι μια βασική αιτία καθώς οι χελώνες μπερδεύουν τις πλαστικές σακούλες με μέδουσες, οι οποίες αποτελούν την κύρια τροφή τους, και έτσι καταλήγουν σε τραγικό θάνατο από ασφυξία, ενώ δεν είναι λίγα τα ατυχήματα που συμβαίνουν από αλιευτικό εξοπλισμό και σκάφη, με πολλές θαλάσσιες χελώνες να βρίσκουν το θάνατο μετά από σφοδρά χτυπήματα. Η κα.Νεστορίδου, ελπίζει πως μετά από αυτές τις εικόνες όλοι μας θα γίνουμε πιο υπεύθυνοι, προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον, και συμβουλεύει πως αν αντιληφθούμε μια θαλάσσια χελώνα στις ακτές είτε τραυματισμένη, είτε νεκρή πρέπει να ειδοποιούμε αμέσως το λιμεναρχείο της περιοχής και τον «ΑΡΧΕΛΩΝ» για την καταγραφή του περιστατικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages