Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, «παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες έχει ξεκινήσει η συγκομιδή και οι πρώτες εξαγωγές του θερμοκηπιακού αγγουριού στην περιοχή. Η καλλιέργεια γίνεται σε 900 στρέμματα και η φετινή παραγωγή αναμένεται να κυμανθεί σε περίπου 20.000 τόνους».
Για καλό ξεκίνημα κάνει λόγο ο κ. Άγγελος Κοροβίλας, παραγωγός από τα Φιλιατρά της Τριφυλίας. Όπως τονίζει στον ΑγροΤύπο, «οι τιμές παραγωγού για τα αγγούρια που πάνε για εξαγωγή προς Βουλγαρία είναι στα 50 λεπτά το ζευγάρι (1,10 ευρώ το κιλό), ενώ στην Λαχαναγορά κυμαίνονται στα 45-50 λεπτά. Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη των τιμών όταν πέσουν στην αγορά οι μεγάλες ποσότητες».
Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Χειλάς, Αντιπρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας και μέλος της Ο.Π. Κρητικό Περβόλι, επισημαίνει στον ΑγροΤύπο ότι «στο Λασίθι αλλά και στην υπόλοιπη Κρήτη, το Δεκέμβριο, λόγω της τότε καλοκαιρίας είχαμε συγκομιδή μεγάλων ποσοτήτων, με μέση τιμή στα 20 - 30 λεπτά το κιλό. Τον Ιανουάριο είχαμε μυκητολογικά προβλήματα και οι ποσότητες που συγκομίστηκαν ήταν μειωμένες, με τη μέση τιμή παραγωγού να κυμαίνεται στα 60 - 70 λεπτά το κιλό. Τον Φεβρουάριο είχαμε εξαιρετικά μειωμένες ποσότητες αγγουριών. Παρόλα αυτά η μέση τιμή παραγωγού κυμάνθηκε σε όλη την Κρήτη κάτω από 1 ευρώ το κιλό, όταν οι ανταγωνιστές μας Ισπανοί για το ίδιο χρονικό διάστημα πουλούσαν στα 1,70 ευρώ το κιλό».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου