Η πορεία των οδικών έργων στη Μεσσηνία-Βελτίωση με Συντήρηση 9ης Ε.Ο. (Τμήμα Φλόκα- Γαργαλιάνοι) - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Η πορεία των οδικών έργων στη Μεσσηνία-Βελτίωση με Συντήρηση 9ης Ε.Ο. (Τμήμα Φλόκα- Γαργαλιάνοι)


 Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, αναφερόμενος σε έργα που εξελίσσονται και σε έργα που πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Ειδικότερα έγινε αναφορά στα παρακάτω έργα:

Ολοκληρώθηκε τμήμα 3χλμ από Ριζόμυλο-Σουληνάρι

Μέτρα Βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας Υπεραστικών Οδών Π.Ε. Μεσσηνίας-προϋπολογισμού 3.115.000 €

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση με αντιολισθηρό τάπητα στο τμήμα της 82ης εθνικής οδού Καλαμάτα – Πύλος και ειδικότερα στο τμήμα Ριζόμυλο έως Σουληνάρι και για μήκος 3,1 χλμ. Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται και η διαγράμμιση του οδοστρώματος.
Το έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεχίσει με αντίστοιχες εργασίες, που θα πραγματοποιηθούν κατά θέσεις, στην 7η εθνική οδό Καλαμάτα – Τσακώνα.

Βελτίωση- Συντήρηση 9ης Ε.Ο. (Τμήμα Φλόκα- Γαργαλιάνοι), προϋπολογισμού: 300.000 €

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης κατά θέσεις στο τμήμα Φλόκα – Γαργαλιάνοι, με στόχο την επίτευξη της οδικής ασφάλειας στις περιοχές παρέμβασης και για μήκος 1800 μέτρων. Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται και η διαγράμμιση του οδοστρώματος.
Παράλληλα το έργο σε συνδυασμό και με την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από το Δήμο Τριφυλίας, αντιμετωπίζει σε μεγάλα τμήματα και το θέμα διαπλάτυνσης της οδού με εργασίες τσιμεντοστρώσεων.

 

Ολοκληρώθηκε τμήμα Καλύβια-Τουρκολέκα-Σε εξέλιξη από Διαβολίτσι προς Αγία Θεοδώρα

Έργο: «Αποκατάσταση Υποδομών και Βελτίωση Ασφαλείας στην οδό Διαβολίτσι προς Αγία Θεοδώρα και Καλύβια προς Τουρκολέκα ΠΕ Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 800.000 €

Ολοκληρώθηκε το τμήμα από Καλύβια προς Τουρκολέκα, μήκους 600 μέτρων, με εργασίες οδοστρωσίας, κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου, σωληνωτών οχετών, τσιμεντοστρώσεων, ασφαλτοστρώσεων και εργασίες σήμανσης – ασφάλειας.
Το έργο με χρηματοδότηση από δημόσιες επενδύσεις, την περίοδο αυτή εξελίσσεται και στο τμήμα από Διαβολίτσι έως Αγία Θεοδώρα, σε μήκος περίπου 9 χλμ., όπου έχουν υλοποιηθεί τα τεχνικά έργα που προβλέπονταν και αναμένεται να γίνουν σύντομα και οι ασφαλτοστρώσεις.

Ξεκινά άμεσα το έργο από Ασπρόχωμα έως Θουρία

ΕΡΓΟ: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ 7ης ΕΘΝ. ΟΔΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΘΟΥΡΙΑ, ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», προϋπολογισμού: 300.000 €

Ξεκινά άμεσα το έργο ασφαλτόστρωσης από Ασπρόχωμα έως Θουρία, το οποίο θα αποκαταστήσει τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, με κατεύθυνση προς Τσακώνα, και αναμένεται να υλοποιηθεί έως την περιοχή του praktiker, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα ΚΑΠ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages