ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΛΙΓΑ 24ΩΡΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΛΙΓΑ 24ΩΡΑ

 


ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Πέρασαν χειροπέδες σε 21 άτομα μέσα σε 3 ημέρες. Αστυνομικοί στη Μεσσηνία σε επιχειρήσεις στοχευμένες εξιχνίασαν κλοπές, συνέλαβαν δράστες και εντόπισαν λεία κλοπών.

Σε καταυλισμό της Τριφυλίας

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, στις 22.8.2024 το πρωί, σε περιοχές του δήμου Τριφυλίας πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας. Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας με τη συνδρομή των Α΄ και Β΄ Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 13 άτομα για τα ακόλουθα αδικήματα:

  • 5 άτομα, για παράβαση υγειονομικού κανονισμού,
  • 2 άτομα, για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας,
  • 1 άτομο, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ο οποίος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα,
  • 1 άτομο, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιπλέον, συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. Στο πλαίσιο της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1 ρόπαλο,
  • 1 συσκευασία λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 115 γραμμαρίων.

Έκλεβαν και ενοχλούσαν

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας και του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, 21 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τριφυλίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στις 21.8.2024 το πρωί σε τοπική κοινότητα του δήμου Τριφυλίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας, 2 αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της επικίνδυνης οδήγησης και παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, στις 21.8.2024 το πρωί, οι συλληφθέντες επιβαίνοντας σε όχημα, κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και διενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς, έχασαν τον έλεγχο του οχήματος και συγκρούστηκαν με έτερο όχημα και στη συνέχεια προσέκρουσαν σε στύλο. Όπως διαπιστώθηκε, από προστρέξαντες αστυνομικούς οδηγός του οχήματος ήταν 33χρονος αλλοδαπός και συνοδηγός ήταν ανήλικος αλλοδαπός.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας και το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, σε συνεργασία με τη Β΄ Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, εξακριβώθηκε ότι το παραπάνω όχημα είχε κλαπεί από τους συλληφθέντες, λίγη ώρα νωρίτερα από τοπική κοινότητα του δήμου Τριφυλίας, ενώ κατά το χρονικό διάστημα από την 24.4.2024 έως και την 21.8.2024, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τριφυλίας είχαν διαπράξει επιπλέον -19- περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, όπου είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα και -2- περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικία και Ιερό Ναό. Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελός, που ξεπερνά τις 74.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας και το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.

Κατείχαν 8 όπλα

Συνελήφθησαν, στις 20.8.2024 το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του δήμου Τριφυλίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 31χρονος αλλοδαπός και 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας πραγματοποίησαν έρευνα σε επιχείρηση του 31χρονου, όπου βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 6 κυνηγετικά όπλα,
  • 1 αεροβόλο πιστόλι, μετά γεμιστήρα με αμπούλα αερίου,
  • 1 πιστόλι κρότου, μετά γεμιστήρα,
  • 28 φυσίγγια κρότου,
  • 297 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
  • 500 μεταλλικά σφαιρίδια,
  • 1 εκτοξευτήρας βεγγαλικών,
  • 1 πλαστική ράβδος,
  • 1 θήκη ζώνης πυροβόλου όπλου.

Επιπλέον όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 52χρονος ημεδαπός, τουλάχιστον από διμήνου, είχε παραδώσει -1- εκ των ανωτέρω κατασχεθέντων κυνηγετικό όπλο, ιδιοκτησίας του, στον 31χρονο αλλοδαπό, παραβιάζοντας τη νομοθεσία περί ασφαλούς φύλαξης όπλων. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages