Να επιληφθεί και να επέμβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τις αρμόδιες υπηρεσίες στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τη δεξαμενή πυρόσβεσης στον Αετό, ζητείται και εγγράφως από κάτοικο.
Στο φύλλο του «Θάρρος» του Σαββατοκύριακου 10 & 11 Αυγούστου αναφέρεται σχετικά: «Παράπονα και έντονες διαμαρτυρίες εκφράζονται στον Αετό Τριφυλίας για το νερό. Νερό από πηγή που δε φτάνει όλο στη δεξαμενή του χωριού. Δε φτάνει γιατί, όπως λένε κάτοικοι, στο δίκτυο από την πηγή έως τη δεξαμενή παρεμβάλλονται συνδέσεις που παίρνουν νερό, με συνέπεια αυτό που φτάνει στη δεξαμενή να μην αρκεί για να γεμίσει καλά καλά. Προηγούμενα, πολλά χρόνια, το νερό από την πηγή στη δεξαμενή έφτανε και περίσσευε.
Από το νερό που περίσσευε έπαιρναν κάτοικοι, για να μη χάνεται “τσάμπα” και άρδευαν κήπους ή καλλιέργειες μετά τη δεξαμενή.
Τα τελευταία χρόνια με τις συνδέσεις πριν από τη δεξαμενή, έφτασαν σε σημείο να μη γεμίζει καλά καλά και να μην περισσεύει νερό, με συνέπεια να ξεραίνονται εκτάσεις και καλλιέργειες».
Όπως ισχυρίζονται κάτοικοι του Αετού, η δεξαμενή στη θέση «Κριθαριά», άνω των 50 κυβικών, έγινε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας επί δημαρχίας Δημήτρη Δριμή, για πυρόσβεση, δηλαδή για να χρησιμοποιείται από επίγεια ή εναέρια μέσα για ανεφοδιασμό με νερό. Η δε υπερχείλιση της δεξαμενής να χρησιμοποιείται για άρδευση καλλιεργειών και κτημάτων μετά τη δεξαμενή. Ωστόσο, στη διάρκεια των ετών που ακολούθησαν, κάτοικοι ισχυρίζονται ότι έγιναν επεμβάσεις στο δίκτυο από την πηγή έως την δεξαμενή με παροχές για άρδευση, με συνέπεια το νερό να μην αρκεί, καλά καλά, ούτε για να γεμίσει η δεξαμενή και πολύ δε περισσότερο να υπερχειλίζει για να αρδεύονται καλλιέργειες και κτήματα.
Επί προεδρίας στην Κοινότητα Αετού του Κωνσταντίνου Φωτόπουλου, λένε κάτοικοι, ομόφωνα το Τοπικό Συμβούλιο αποφάσισε να διακοπούν οι παροχές στο δίκτυο πριν από τη δεξαμενή πυρόσβεσης, ωστόσο η απόφαση αυτή έως και σήμερα με το νέο συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αετού δεν έχει υλοποιηθεί.
Εκτός από παράπονα και διαμαρτυρίες, εκφράζονται φόβοι και ανησυχίες ότι μπορεί να προκληθεί πρόβλημα σε πιθανή ανάγκη χρήσης της δεξαμενής για πυρόσβεση, αφού δε γεμίζει καλά καλά. Παράλληλα, προκαλείται πρόβλημα σε καλλιέργειες και κτήματα που αρδεύονται από την υπερχείλιση και χωρίς νερό ξεραίνονται…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου