O συνδυασμός μειωμένης εγχώριας παραγωγής και αυξημένης ζήτησης από Ισπανία και Ιταλία, μαζί με τη γενικευμένη πλέον εφαρμογή εκ μέρους μεγάλων εξαγωγικών επιχειρήσεων σύγχρονων πρακτικών σε θέματα τεμαχισμού, συσκευασίας και ιχνηλασιμότητας που προσδίδουν υπεραξία στο τελικό προϊόν έχουν συμβάλει ώστε να ανέβουν το τελευταίο διάστημα οι τιμές παραγωγού στο αρνί στα επίπεδα των 5,40 ευρώ/κιλό.
Την ίδια στιγμή, μια από τις καλύτερες σεζόν των τελευταίων χρόνων διέρχεται και το χοιρινό λόγω της έντονης ζήτησης, αλλά και των τιμών οι οποίες φτάνουν στο 1,65 ευρώ/κιλό ζώντος βάρους, με φόντο τον προβληματισμό για ενδεχόμενο εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης στην Ευρώπη και τα αυξημένα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο.
Όπως αναφέρει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), Λευτέρης Γίτσας, «η ζήτηση για το αρνί εμφανίζει μια ιδιαίτερη δυναμική, η οποία αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι και τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με τις τιμές να κυμαίνονται αυτή την περίοδο μεταξύ 5,2 και 5,4 ευρώ/κιλό για τους παραγωγούς».
Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019
ΤΣΙΜΠΑΕΙ..Η ΤΙΜΗ ΑΡΝΙΟΥ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟΥ
Tags
# αγροτικά
Share This
About Freegr network
αγροτικά
Ετικέτες
αγροτικά
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ στο freegr@gmail.com. Ακούμε τις απόψεις σας..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου