"Σουλάτσο" λόγω ΝΑΤΟ στο Ιόνιο και Κυπαρισσιακό έκανε το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 30 Απριλίου 2024

"Σουλάτσο" λόγω ΝΑΤΟ στο Ιόνιο και Κυπαρισσιακό έκανε το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu

 


Ενάμισι χρόνο πριν η παρουσία στολίσκου τουρκικών πολεμικών πλοίων στο Ιόνιο και μάλιστα με επικεφαλής αυτού το τουρκικό ελικοπτεροφόρο TCG Anadolu δεν ήταν κάτι που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Σε αυτή τη φάση των ελληνοτουρκικών σχέσεων ωστόσο, που οι δύο πλευρές έχουν αποφασίσει να αγοράσουν χρόνο ηρεμίας, η συμμετοχή τουρκικών πλοίων σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο ανακοινώνονται και από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο «Χ» το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu, συνοδευόμενο από τις φρεγάτες Salihreis και Buyukada βρέθηκε στο Ιόνιο Πέλαγος στις 26 Απριλίου, όπου συμμετείχε σε εκπαίδευση του ΝΑΤΟ. Η παρουσία του ελικοπτεροφόρου Anadolu ήταν στο πλαίσιο της άσκησης Neptune Strike 24.1, στην οποία λαμβάνει μέρος από τις 26-30 Απριλίου.

Τι αναφέρει το ΝΑΤΟ

Στην Neptune Strike 24.1 σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ συμμετέχουνπλοία και αεροσκάφη από 11 χώρες της Συμμαχίας «σε επιχειρήσεις πολλαπλών τομέων μέσω της ενσωμάτωσης δυνατοτήτων ναυτικού πολέμου υψηλού επιπέδου».

Στην Neptune Strike 24.1 συμμετέχουν μεταξύ άλλων, το ιταλικό αεροπλανοφόρο ITS Cavour, το ισπανικό ελικοπτεροφόρο ESP Juan Carlos και το γαλλικό αεροπλανοφόρο FS Charles De Gaulle, με τα συνοδευτικά τους.

Ως ιστορική στιγμή χαρακτηρίζει η ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ την ανάπτυξη του γαλλικού αεροπλανοφόρου, FS Charles de Gaulle, υπό τη σημαία του ΝΑΤΟ και τη συνεκπαίδευση του μα το ITS Cavour και το ESP Juan Carlos I. Υπογραμμίζεται ακόμα στην ίδια ιστοσελίδα ότι αυτή είναι η παρθενική συμμετοχή του TCG Anadolu σε ΝΑΤΟική άσκηση.Στην άσκηση με δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, πεζοναύτες και ειδικές δυνάμεις συμμετείχε και η Ελλάδα.

Η άσκηση καλύπτει και εξελίσσεται στη Νοτιανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Πηγή:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages