Επίσκεψη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για την στελέχωσή του - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Επίσκεψη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για την στελέχωσή του


 
Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας επισκέφτηκε ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΕ) Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, γιατρός Μανώλης Μάκαρης, συνοδευόμενος από τον Τομεαρχη Υγείας  της ΝΕ γιατρό Γιάννη Κωνσταντόπουλο και τον Υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου της ΝΕ Τάσο Δρούλια. 

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των δομών υγείας και των ζωών τους. Το νοσοκομείο, που με το νόμο του 1987 είχε 45 οργανικές θέσεις, έχει χάσει τα τελευταία χρόνια τις 17, μένοντας με 28. Από αυτές σήμερα είναι καλυμμένες μόνο οι 21, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες της γεωγραφικής περιοχής που καλύπτει. Με γιατρούς που αμείβονται με τα μισά απ’ όσα παίρνουν οι συνάδελφοί τους στην Ευρώπη, και που κρατούν με προσωπική θυσία όρθια τα τμήματά τους.

Καθοριστικο σημείο για την υποβάθμιση του νοσοκομείου υπήρξε η απώλεια της διοικητικής του αυτονομίας. Το επισημαίνουμε επειδή αυτες τις μερες συμβαίνει το εξής παράλογο: τα δικαστήρια της Κυπαρισσίας χάνουν και αυτά το αυτοδιοίκητό τους, με κάποιους να προσπαθούν να παρουσιάσουν αυτή την εξέλιξη ως θρίαμβο.

Ζητάμε αναβάθμιση των μονάδων υγείας που να εγγυώνται ισότιμη, δωρεάν πρόσβαση σε όλους. Να μπει φρένο, στα επι-πληρωμή “απογευματινά” χειρουργεία, στις ιδιωτικοποιήσεις, στα πάρτι των ιδιωτών σε βάρους του δημόσιου αγαθού της υγείας. Ζητάμε γενναία μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων του ΕΣΥ και κίνητρα για να επιστρέψουν οι γιατροί μας στη χώρα και τα δημόσια νοσοκομεία μας.

Για το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας ζητάμε να ξαναγίνει αυτόνομο. Να αποφασίζει μόνο του για τη λειτουργία του και το προσωπικό του και να μην αναγκαζεται να καλύπτει διαρκώς κενά άλλων περιοχών. Να σταματήσει η συνεχής απόσπαση των γιατρών της Κυπαρισσίας προς τη Καλαμάτα.

Ζητάμε όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του νέου αξονικού τομογράφου στη Καλαμάτα, ο υπάρχον να μεταφερθεί στη Κυπαρισσία για να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να διαμορφωθούν από τώρα οι υποδομές για τη λειτουργία του. Ζητάμε περισσότερες θέσεις αιμοκάθαρσης ώστε να μην αναγκάζονται ασθενείς να ταξιδεύουν διαρκώς σε γειτονικούς νομούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ εχει ολοκληρωμένο προγραμμα για την υγεία και σύντομα θα ανοίξουμε το Φάκελο ΥΓΕΙΑ στη Μεσσηνία, με συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages