Σφοδρή διαμαρτυρία των μηχανικών Τριφυλίας κατά του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Σφοδρή διαμαρτυρία των μηχανικών Τριφυλίας κατά του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων

 


Απόφαση Γενικής Συνέλευσης της 17 Απριλίου 2024 Του Συλλόγου Μηχανικών Τριφυλίας

Οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί που δραστηριοποιούμαστε στο Δήμο Τριφυλίας, ενώ θεωρούμε σημαντικά τον σχεδιασμό πρόληψης και διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών και την ενίσχυση των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού της πυροπροστασίας που τα τελευταία χρόνια έχουν αποδυναμωθεί, σχετικά με τον Κανονισμό Πυροπροστασίας Εφαρμογή Κανονισμού Πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων (ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/55904/2019/19-05-2024) Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας)

Δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση καθώς εισάγει μέτρα οριζόντια, αντιεπιστημονικά, κοινωνικά άδικα, μακρυά από την πραγματικότητα της ζωής στην ύπαιθρο και εν δυνάμει επικίνδυνα στέλνοντας για μία ακόμη φορά το λογαριασμό στον πολίτη.

  1. Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την ενοχοποίηση των πολιτών και τη μεταβίβαση σε αυτούς, μέσω μιας διαδικασίας απίστευτα γραφειοκρατικής, ευθυνών του Κράτους για την πολιτική Προστασία

  2. Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για την αδυναμία της Διοίκησης να εμπνεύσει στους πολίτες την εφαρμογή σωστών μέτρων με τρόπο που αρμόζει σε μια δημοκρατία και την καταφυγή στη τρομοκρατία των προστίμων (στην συγκεκριμένη περίπτωση παράλογων, τιμωρητικών και εξοντωτικών) ως μόνης πειθούς.

  3. Δεσμευόμαστε να απέχουμε από τις προβλεπόμενες με το Αρθ.1 του Κεφ ΙΙΙ υπηρεσίες μηχανικού (σύνταξη εντύπου Αξιολόγησης, Τεχνική Έκθεση, υποβολή στον Δήμο ή στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ).

  4. Δηλώνουμε τη συστράτευση με όλους τους πολίτες και φορείς που ζητούν την απόσυρση του νόμου (ΠΟΜΙΔΑ, ΓΕΩΤΕΕ, ΠΟΕ ΟΤΑ κλπ) και καλούμε τους συναδέλφους μας σε όλη την επικράτεια, το ΤΕΕ, τους συλλογικούς επιστημονικούς και επαγγελματικούς μας φορείς, τους ΟΤΑ και την ΚΕΔΕ σε μαζικό αγώνα για την ακύρωση ή ριζική αναδιατύπωση του Κανονισμού.

Καλούμε τον Δήμο Τριφυλίας, πλην της παραγράφου που αφορά την μέριμνα για ορισμό περιμετρικών ζωνών προστασίας στους οικισμούς, να μην εφαρμόσει την Εγκύκλιο ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/28909/848/2024 και να προσφύγει με κάθε μέσο για την διόρθωση των παράλογων διατάξεων, την αποκατάσταση του δικαίου και του κύρους της δημόσιας διοίκησης.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages