Ηλεκτρονική αποτύπωση δικτύου της ΔΕΥΑΚΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Ηλεκτρονική αποτύπωση δικτύου της ΔΕΥΑΚΥ

-ΣΤΗΝ παρουσίαση της χαρτογράφησης με ηλεκτορνικό τρόπο του αποχετευτικού δικτύου της Κυπαρισσίας προέβη η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης της πόλης με την μελετητική ομάδα που ασοχλήθηκε με αυτό το αντικείμενο.
Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος ο Προεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΚΥ εξήγησε αρχικά ότι ‘αποτελεί ένα δυνατό εργαλείο το οποίο θα βοηθήσει την Επιχείρηση στην εξέλιξη και την οργάνωση σε επίπεδο ετοιμότητας, αντιμετωπίστηκαν αρκετές τεχνικές δυσκολίες εξαιτίας της ανάπτυξης αλλά και των δικτυών που εξυπηρετούσν για χρόνια συγκεκριμένες ανάγκες και περιοχές, ενώ βασικό κομμάτι που θα αντιμετωπίσουν οι πόλεις έχουν να κάνουν με την σωσή διαχείριση και την παρακολούθηση διαρροών και προβλημάτων στο δίκτυο με τις γνωστές υπερκαταναλώσεις’ για να προσθέσει ότι ‘με τον τρόπο αυτό η Δ.Ε.Υ.ΑΚΥ θα μπορει να προβεί σε αντικαταστάσεις δικτύων αλλά και να παρακολουθεί την διανομή των υδάτων στη περιοχή και τα διαμερίσματα αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που θα υπάρξουν μελλοντικά ενώ ηλεκτορνικά θα γίνεται η παρακολούθηση των υδρομέτρων με σύγχρονες τεχνικές όπως ηλεκτορβάνες ή συλλογή στοιχείων στο πληροφοριακό σύστημα που επεξεργαζόμαστε’. Υπενθύμισε ότι ‘μπορούν να διαπιστωθούν μεμονωμένα τμήματα στην περιοχή, ενώ η βάση δεδομένων που δημιουργείται σε αφορά αποκλειστικά μόνο την ύδρευση αλλά οι αναλυτικοί χάρτες θα μας βοηθήσουν στην αποτύπωση του αποχετευτικού δικτύου και των δικτύων ομβρίων ώστε να έχουμε συνοτισμένη δράση σε όλο το φάσμα της πόλης και να κατανέμονται άμεσες λύσεις και πιστεύω ότι θα μας ενισχύσει σημαντικά’.
Ο εκπρόσωπος της μελετητικής ομάδας κ. Παναγιώτης Γαρατζιώτης που κατάγεται απο την περιοχή τόνισε ότι ‘συνεργαστήκαμε πρόσφατα με την Δ.Ε.Υ.Α.ΚΥ. για την αποτύπωση του δικτύου και αναζητούμε όλες τις λεπτομέρειες ώστε με τον αυτοματισμό που ετοιμάζουμε να αποτελέσει ένα εργαλείο για την αποτύπωση και την διαχείριση του δικτύου όπου δίνουμε άμεση προτεραιότητα’ για να υπογραμμίσει ότι ‘η ποσότητα των νερών που λιγοστεύουν μας αφορά άμεσα και έχουμε ένα σύστημα ηλεκτρονικής μορφής το οποίο θα διαχειρίζονται οι πάντες στην επιχείρηση χωρίς προβλήματα’. Το ηλεκτρονικό σύστημα έχει την μορφή ηλεκτορνικής σελίδας με αποτύπωση όλου του δικτύου κατά μήκος της πόλης με τις διατομές και τις οδούς αλλά και στατιστικά στοιχεία για την πίεση, την συντήρηση του δικτύου και την αποκατάσταση των βλαβών, ενώ στον χάρτη παρέχεται η δυνατότητα να αποτυπωθούν τα κομμάτια του δικτύου ομβρίων και μελλοντικά να έχει άμεση σχέση με τον γνωστό Βιολογικό καθαρισμό. Οι ειδικοί αναφέθηκαν επίσης στην προσπάθεια που καταβλήθηκε για την λεπτομερής αποτύπωση του δικτύου και τη βάση δεδομένων ώστε ακόμα και το νερό που χάνεται να αξιοποιείται ή να αποτρέπεται άσκοπη χρήση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages