Διεθνές συνέδριο για την Αρχαία Μεσσήνη στη Νέα Υόρκη! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Διεθνές συνέδριο για την Αρχαία Μεσσήνη στη Νέα Υόρκη!

Αύριο στις 6 το απόγευμα ξεκινά το διεθνές συνέδριο για την Αρχαία Μεσσήνη που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, NYU.
Την έναρξη θα κηρύξει ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Σοφία Καλαντζάκου, η οποία και θα παρουσιάσει τον κεντρικό ομιλητή της βραδιάς, καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη.
«Η Αρχαία Μεσσήνη είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας. Μετά και τις εκτεταμένες πρόσφατες αναστηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί εκεί, μέσα από το Γ' ΚΠΣ, η Αρχαία Μεσσήνη αποτελεί ένα θησαυρό τον οποίο μπορούμε και θέλουμε να παρουσιάσουμε στην παγκόσμια κοινότητα. Το βαρυσήμαντο αυτό διεθνές συνέδριο, που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, 25 και 26 Σεπτεμβρίου, φέρνει κοντά ειδικούς από όλον τον κόσμο για να μιλήσουν για τη σημασία της Αρχαίας Μεσσήνης και τη συμβολή της στον Παγκόσμιο Πολιτισμό. Το ενδιαφέρον της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι μεγάλο για την Αρχαία Μεσσήνη, η Νέα Υόρκη αποτελεί το πολιτιστικό, οικονομικό και διεθνές πολιτικό κέντρο στις ΗΠΑ και είμαι σίγουρη πως το συνέδριο θα αναδείξει πραγματικά την πολιτιστική κληρονομιά της Μεσσηνίας» σχολίασε σχετικά με το συνέδριο η υφυπουργός.
Η διάλεξη του καθηγητή Πέτρου Θέμελη με τίτλο «Ancient Messene-Recent Discoveries» θα εστιάσει στα νέα δεδομένα που προέκυψαν με τις πρόσφατες ανασκαφές, κυρίως στο χώρο της αγοράς της Αρχαίας Μεσσήνης, όπου ήλθαν, μεταξύ άλλων, στο φως ένας δωρικός ναός, το θησαυροφυλάκιο της πόλης και πλήθος επιγραφών με ιστορικό, πολιτικό και οικονομικό ενδιαφέρον. Θα γίνει ταυτόχρονα λόγος για τη μεσσηνιακή αρχιτεκτονική και γλυπτική και την ουσιαστική συμβολή των μεγάλων οικογενειών στην επισκευή των δημόσιων οικοδομημάτων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages