Τραγωδία στην Πύλο: Toυλάχιστον 17 νεκροί από την ανατροπή σκάφους με μετανάστες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Τραγωδία στην Πύλο: Toυλάχιστον 17 νεκροί από την ανατροπή σκάφους με μετανάστες

 


Διασώθηκαν 104, φόβοι και για άλλους αγνοούμενους


Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα, μετά την ανατροπή αλιευτικού σκάφους με αδιευκρίνιστο αριθμό επιβαινόντων. Μέχρι στιγμής 17 άνθρωποι εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν νεκροί, 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, ενώ άλλοι 104 άνθρωποι διασώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει κατά τις πρώτες πληροφορίες των αρχών από το Τομπρούκ (Λιβύη) με προορισμό την Ιταλία· οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές περί τις 2.30 τα ξημερώματα και τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Τρίπολης, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας και της Σπάρτης.
Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ εκφράζονται φόβοι ότι ήταν πολύ μεγάλος ο αριθμός των επιβαινόντων και συνεχίζεται η έρευνα. Επιχειρούν 6 παραπλέοντα πλοία, πλωτό του Λιμενικού Σώματος και αεροσκάφος C-130, ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages