Πλούσια Φωτογραφική Έκθεση στο Μουσείο Ηλιόπουλου στα Φιλιατρά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Πλούσια Φωτογραφική Έκθεση στο Μουσείο Ηλιόπουλου στα Φιλιατρά

 


Μία έκθεση με κεντρική πρωταγωνίστρια τη Γυναίκα και τον Κόσμο της.

Το Μουσείο Ηλιόπουλου ανακοινώνει τη νέα του συνεργασία με το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ. Τα δύο μουσεία επιλέγουν φωτογραφίες από τις συλλογές τους και παρουσιάζουν στο Μουσείο Ηλιόπουλου , διαδρομές, με κεντρικό πρωταγωνιστή τη Γυναίκα και τον Κόσμο της.

Η έκθεση ξεκινά με το φιλοξενούμενο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών παρουσιάζοντας γυναίκες διάσημες για το έργο τους, στην Τέχνη, την Πολιτική, τον Αθλητισμό. Γυναίκες αναγνωρίσιμες στο κοινό, προβεβλημένες από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κάθε εποχής. Η δράση και η προβολή τους συνέβαλαν για να τις γνωρίζουμε και εμείς τόσα χρόνια μετά. Οι διάσημες αυτές γυναίκες συνομιλούν με

τις γυναίκες στις φωτογραφίες του δημιουργού Πάνου Ηλιόπουλου οι οποίες στέκονται μπροστά στον φωτογραφικό του φακό με χαμόγελο, με σοβαρότητα, με αγωνία δημιουργώντας γύρω τους πολλές επιπλέον εικόνες από την εποχή, τις συνθήκες, τη ζωή των ανθρώπων στην επαρχία της Τριφυλίας, στην πόλη των Φιλιατρών.

Οι φωτογραφίες είναι ένα μικρό δείγμα από τις συλλογές του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ, το οποίο περιλαμβάνει 13.500 τηλεφωτογραφίες και 7.000 φωτογραφίες τεκμηριωμένες και ψηφιοποιημένες. Το Μουσείο Ηλιόπουλος διαθέτει αμέτρητες φωτογραφίες ψηφιοποιημένες και τεκμηριωμένες, με ένα μέρος τους να έχει εκτεθεί στο Μουσείο Μπενάκη, σε έκθεση αφιερωμένη στον δημιουργό τους.

Η έκθεση είναι μία περιήγηση στο χρόνο, στην τέχνη της φωτογραφίας, στη ζωή των ανθρώπων και κυρίως στη ζωή της Γυναίκας που αναγνωρίσιμη ή όχι τόσο αναγνωρίσιμη στο ευρύ κοινό, Δημιουργεί, Δίνει ζωή, Σπάει τα όρια, Στηρίζει, Αμφισβητεί, συμπληρώνει το τοπίο της Ζωής εμφατικά.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Επιμέλεια έκθεσης : Stacey Ventoura

Επικοινωνία – Κείμενα : Νικολέττα Λιακόσταυρου

Οργάνωση : Χριστίνα Στριμπάκου

Γραφιστική Επιμέλεια : Μαρία Τσέκου

Τεκμηρίωση : Δημήτρης Μουζακίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages