Φως για προαστιακό στην Πελοπόννησο από το 7ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2024 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Φως για προαστιακό στην Πελοπόννησο από το 7ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2024

 


Η ανάπτυξη προαστιακών επιβατικών μεταφορών και η ανάπτυξη σιδηροδρομικού δικτύου σε περιοχές που δεν περιλαμβάνονται στους κεντρικούς άξονες, όπως η Περιφέρεια Πελοποννήσου, περιλαμβάνεται στο βραχυπρόθεσμο πλάνο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τον ο γενικό γραμματέα Υποδομών Κωνσταντίνο Μαγουλά, στο 7ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το βραχυπρόθεσμο πλάνο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει προϋπολογισμό 700 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει τα έργα που έχουν ήδη λάβει χρηματοδότηση. Το πενταετές πλάνο περιλαμβάνει έργα προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ, για τα περισσότερα από τα οποία έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση.

«Το σχέδιο του υπουργείου καταρτίστηκε με βάση τέσσερις πυλώνες, την ολοκλήρωση της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, που θα μας συνδέει με ολόκληρη την Ευρώπη, τη σύνδεση με τα διασυνοριακά σημεία – την Ειδομένη, τον Προμαχώνα και το Ορμένιο -, τη σύνδεση με τα λιμάνια, τα εμπορευματικά κέντρα και τις Βιομηχανικές Περιοχές, καθώς και την ανάπτυξη προαστιακών επιβατικών μεταφορών και την ανάπτυξη σιδηροδρομικού δικτύου σε περιοχές που δεν περιλαμβάνονται στους κεντρικούς άξονες, όπως οι Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Μακεδονίας», κατέληξε ο γενικός γραμματέας Υποδομών.

Ο κ. Μαγουλάς αναφέρθηκε επίσης στον νέο ενιαίο φορέα που θα αναλάβει τη λειτουργία του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, με το όνομα Σιδηρόδρομοι Ελλάδος, στον οποίο θα συνενωθεί η ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το τμήμα της ΓΑΙΑΟΣΕ που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση του σιδηροδρομικού υλικού.

Στη συνεδρία για τα μέσα σταθερής τροχιάς και την ανάπτυξη μετρό και σιδηροδρόμου στην Ελλάδα, συμμετείχαν επίσης ο Νικόλαος Κουρέτας, διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό, ο Χρήστος Παληός, διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, ο Δημήτρης Κατσώχης, Senior Manager, Head of Transport & Urban Planning της Planet, και ο Γιάννης Βαλαβάνης, Director, Metro & Rail Projects της Hill International.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages