Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα: Μια Ευθύνη που Πλησιάζει για την Κοινωνία μας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα: Μια Ευθύνη που Πλησιάζει για την Κοινωνία μας


 Γράφει ο Δημήτρης Τερζής, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

“Η ώρα πλησιάζει. Η ώρα που οι πολίτες της Ηλείας και της Μεσσηνίας θα πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την ευθύνη για το μέλλον τους. Ο αυτοκινητόδρομος Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα είναι ένας δρόμος που δεν αφορά μόνο τη γεωγραφική σύνδεση δύο νομών. Είναι ένας δρόμος που μπορεί να ενώσει τις ανάγκες, τα όνειρα και τις προσδοκίες μιας ολόκληρης κοινωνίας για ανάπτυξη, ευημερία και, πάνω απ' όλα, ασφάλεια.

Για χρόνια, η ανάγκη για την κατασκευή αυτού του δρόμου ήταν σαφής. Πόσες φορές έχουμε ακούσει για ατυχήματα και χαμένες ζωές στον υπάρχοντα οδικό άξονα; Πόσες φορές η αγωνία των κατοίκων να φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους έγινε πραγματικότητα μόνο μέσω της τύχης; Είναι ανεπίτρεπτο, σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, να συζητάμε ακόμα για ένα έργο που είναι αυτονόητο: την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα διασφαλίσει τη ζωή και την ακεραιότητα όλων μας.

Ωστόσο, πέρα από το θέμα της ασφάλειας, η κατασκευή αυτού του δρόμου είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Η εμπορική δραστηριότητα, η τουριστική ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των δύο νομών εξαρτάται άμεσα από την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου. Η πρόσβαση στις αγορές, η μείωση των χρόνων μετακίνησης και η βελτίωση της κυκλοφορίας θα δώσουν νέα πνοή στην οικονομία της περιοχής μας. Οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι επιχειρηματίες και οι επισκέπτες θα βρουν έναν σύγχρονο δρόμο που θα διευκολύνει την καθημερινότητά τους, δημιουργώντας έτσι νέες ευκαιρίες και προοπτικές.

Κι όμως, η ολοκλήρωση του τμήματος Πάτρα-Πύργος φέρνει μαζί της έναν μεγάλο κίνδυνο: το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα να μπει σε μια ατέρμονη καθυστέρηση. Να πάρει δεκαετίες για να κατασκευαστεί, ή, ακόμα χειρότερα, να μην ολοκληρωθεί ποτέ. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό. Δεν μπορούμε να μείνουμε παθητικοί και να αφήσουμε να χαθεί άλλη μια ευκαιρία για την περιοχή μας.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι η στιγμή που οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή τη διεκδίκηση. Οι δέκα εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι από την Ηλεία και τη Μεσσηνία έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους, διεκδικώντας το αυτονόητο: την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα. Αυτή η πρωτοβουλία είναι μια απόδειξη ότι η κοινωνία μας μπορεί να κινητοποιηθεί, να απαιτήσει και να κερδίσει. Όμως, χρειαζόμαστε όλους. Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, της αυτοδιοίκησης, των επαγγελματιών και των πολιτών.

Κάθε μέρα που περνά χωρίς την ολοκλήρωση αυτού του έργου είναι μια μέρα που η περιοχή μας χάνει την ευκαιρία να αναπτυχθεί, να αναδειχθεί και να προστατεύσει τις ζωές των πολιτών της. Είναι στο χέρι μας να κινητοποιηθούμε. Είναι στο χέρι μας να ενώσουμε τις φωνές μας και να διεκδικήσουμε με αποφασιστικότητα αυτό που μας αξίζει. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο.

Η ευθύνη πλέον δεν ανήκει μόνο στους πολιτικούς ή στις κεντρικές αρχές. Η ευθύνη ανήκει σε όλους εμάς. Μαζί μπορούμε να κάνουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα. Μαζί μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι ο αυτοκινητόδρομος Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα δεν θα είναι απλώς ένα όνειρο για το μέλλον, αλλά μια πραγματικότητα που θα αλλάξει τις ζωές μας προς το καλύτερο.

Ας μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να χαθεί. Ήρθε η ώρα για δράση. Ήρθε η ώρα να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί δυνατά.

Πλησιάζει η ώρα, και η ευθύνη είναι δική μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages