ΣΠΟΡΑΔΙΚΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΙΟΥ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΛΟΓΩ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ-ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΠΟΡΑΔΙΚΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΙΟΥ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΛΟΓΩ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ-ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ


ΟΙ ιοί του Φθινοπώρου ταλαιπωρούν ξανά τόσο παιδιά
όσο και ενήλικες σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η θετικότητα για SARS-CoV2 στην κοινότητα, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 16-22 Σεπτεμβρίου.

Σε ενήλικες πάντως παρατηρούνται λοιμώξεις του αναπνευστικού καθώς για αυτό τον λόγο προσέρχονται ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων...σύμφωνα με το kyparissianews.com

Ιός SARS-CoV2 - λοίμωξη COVID-19

Την ίδια ώρα ωστόσο στην Τριφυλία με την έναρξη των σχολείων έχουν παρουσιαστεί κρούσματα ιώσεων και γρίππης σε παιδιά λόγω της καθημερινής τους δραστηριότητας. Τέτοια κρούσματα καταγράφονται σε σχολικές μονάδες που συστεγάοονται λόγω επαφής μαθητών μεταξύ τους. Μάλιστα αναγνώστες μας αναφέρουν παραδείγματα όπου σε οικογένειες νόσησε πρώτα το παιδί λόγω σχολικού περιβάλλντος και μετά οι γονείς με covid λαβμάνοντας αντιβίωση για 3 ημέρες. Προσοχή επομένως θα απαιτηθεί κατά τον επικείμενο χειμώνα σύμφωνα με το kyparissianews.com .

Συστήνεται στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα) η σχολαστική τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά των λοιμώξεων αναπνευστικού και η έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής συμβουλής επί συμπτωμάτων, προκειμένου να χορηγείται έγκαιρα θεραπεία. Παράλληλα συστήνεται στο γενικό πληθυσμό, επί παρουσία συμπτωμάτων λοίμωξης αναπνευστικού, ο περιορισμός των επαφών με άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

Ιός της γρίπης σε χαμηλά επίπεδα προς το παρόν

Η θετικότητα για γρίπη όπως εκτιμάται από τα δίκτυα επιτήρησης στην κοινότητα (δίκτυο επιτήρησης Sentinel ΠΦΥ) και στο νοσοκομειακό περιβάλλον (δίκτυο επιτήρησης SARI), παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με ανίχνευση σποραδικών μόνο θετικών δειγμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages