1821: Η Ιστορία της Οδού Πονηροπούλου και του Νικολάου Πονηρόπουλου στην Κυπαρισσία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

1821: Η Ιστορία της Οδού Πονηροπούλου και του Νικολάου Πονηρόπουλου στην Κυπαρισσία


 🕰️ Η Ιστορία της Οδού Πονηροπούλου και του Νικολάου Πονηρόπουλου 🕰️

Η πόλη μας φέρει στην καρδιά της τα ονόματα και τις μνήμες ανθρώπων που συνέβαλαν στην ελευθερία και την ανάπτυξη του τόπου μας. Ένας από αυτούς είναι ο Νικόλαος Πονηρόπουλος, ο οποίος τιμάται με την ονομασία μιας οδού στην πόλη μας.

Ο Νικόλαος Πονηρόπουλος (Κυπαρισσία, 1783 - Αθήνα, 1852) αποτέλεσε εξέχουσα προσωπικότητα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και πολιτικός. Φίλος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και αγωνιστής στις μάχες κατά του Δράμαλη στα Δερβενάκια, είχε μυηθεί στη Φιλική Εταιρεία από το 1818. Σημαντικό ήταν το συμβουλευτικό του έργο, καθώς ο Κολοκοτρώνης στράφηκε σε αυτόν πριν τις μεγάλες Συνέλευσεις της Ερμιόνης και της Τροιζήνας.

Μετά την Επανάσταση, ο Πονηρόπουλος συνέχισε την πολιτική του δράση ως βουλευτής Κυπαρισσίας και υπουργός. Ανέλαβε μάλιστα σημαντικές θέσεις, όπως διευθυντής του Γραφείου Δημοσίου Οικονομίας. 

Κάθε φορά που περνάμε από την Οδό Πονηροπούλου, ας θυμόμαστε την συνεισφορά του στην ελευθερία και την ανάπτυξη του τόπου μας! 💙

#Ιστορία #ΠόληΜας #1821 #Ελλάδα #Αγωνιστές #Πονηρόπουλος #Μνήμη #Κυπαρισσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages