Δράσεις ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού από την Γυναικολογική Κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Δράσεις ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού από την Γυναικολογική Κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας

 


Ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί διεθνώς ως μήνας πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Παρά την συνεχή πρόοδο στην διάγνωση και την θεραπεία της νόσου, υπολογίζεται ότι περίπου 1 στις 9 γυναίκες θα ασθενήσουν από καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής τους.  Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την 3η αιτία θανάτου στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. και την κύρια αιτία θνησιμότητας σε όλο τον γυναικείο πληθυσμό παγκοσμίως.

<< Κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν>>. Στα πλαίσια του μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού η Γυναικολογική Κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Γυναικείο πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής. Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί κλινική εξέταση , επίδειξη αυτοεξέτασης του Μαστού, συνταγογράφηση Μαστογραφίας και διανομή εντύπων.

Στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Δημόσιας Υγείας και ειδικότερα του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Δημόσια Υγεία 2021-2025, προβλέπεται η καθιέρωση προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων των πολιτών για τον καρκίνο του μαστού (Πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά).

Αναλυτικά οι δράσεις είναι ως εξής:

  • την Τρίτη 22/10/2024 και ώρες από 9:30 έως 14:00

Κυπαρισσία: στο εξωτερικό γυναικολογικό ιατρείο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού είναι: 2761360210-211.

  • την Κυριακή 03/11/2024 και ώρες από 9:00 έως 13:00

Κοπανάκι: στο Περιφερειακό Ιατρείο Κοπανακίου

Η  ανωτέρω δράση στο Περιφερειακό Ιατρείο Κοπανακίου γίνεται με τη συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών Κοπανακίου <<ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ>>.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού είναι: 2765022260 και 6977777867.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages