Αποφασισμένος ο Δήμος Δυτικής Μάνης να κρατήσει την Κοινότητα Αβίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Αποφασισμένος ο Δήμος Δυτικής Μάνης να κρατήσει την Κοινότητα Αβίας

Στα ύψη ανέβηκε το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης, το οποίο με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε το ομόφωνο αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Αβίας (Αρχοντικό, Παλιόχωρα, Ακρογιάλι, Μεγάλη Μαντίνεια) για τη μετακίνησή της στο Δήμο Καλαμάτας.
Υπέρ της απόσχισης της Κοινότητας Αβίας από το Δήμο Δυτικής Μάνης ψήφισε μόνο ο Βασίλης Κοζομπόλης, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας από το Αρχοντικό, καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αβίας, Δημήτρης Αβράμης. Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Παναγιώτης Μπασάκος, υποστήριξε το αίτημα της Κοινότητας Αβίας, ωστόσο αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διαμαρτυρόμενος για το κλίμα που είχε δημιουργηθεί στη συνεδρίαση, το οποίο δεν επέτρεπε να εκφραστούν ελεύθερα απόψεις που διέφεραν από τη θέση της πλειοψηφίας. Επίσης ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Λαμπρινέας, ψήφισε λευκό, τονίζοντας ότι το χωροταξικό των Δήμων είναι δευτερεύον ζήτημα, ενώ το κύριο θέμα είναι γενικά ο νόμος του «Καλλικράτη» και η μετατροπή της αυτοδιοίκησης σε τοπική διοίκηση. Κατά τη συνεδρίαση έγιναν σοβαρές καταγγελίες από κατοίκους, που τόνισαν ότι η κατάσταση με τις υπογραφές που υποτίθεται ότι συγκέντρωσε η Τοπική Κοινότητα Αβίας, υπέρ του αιτήματος προσχώρησης στο Δήμο Καλαμάτας, περιλαμβάνει ψευδή και πλαστά στοιχεία. Ειδικότερα καταγγέλθηκε ότι φέρονται να έχουν υπογράψει άτομα τα οποία ουδέποτε υπέγραψαν, καθώς επίσης υπάρχουν υπογραφές αποθανόντων! kalamatajournal.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages