Ικανοποιήθηκαν με κορδέλα γα τα Παραδείσια αλλά ήταν φειδωλοί για την Ολυμπία οδό - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Ικανοποιήθηκαν με κορδέλα γα τα Παραδείσια αλλά ήταν φειδωλοί για την Ολυμπία οδό

Τα νέα είναι καλά ή τουλάχιστον καλύτερα από ότι τα προσέγγισαν μια εβδομάδα νωρίτερα οι δύο υπουργοί και για την Ολυμπία Οδό. Καταρχή στην επίσκεψή τους δεν επανέλαβαν τα... 2-3 χρόνια για το υπόλοιπο τμήμα (Πάτρα – Τσακώνα) και ξεκαθάρισαν πως οι νέες συμβάσεις θα περιλαμβάνουν το αρχικό φυσικό αντικείμενο της παραχώρησης, δηλαδή στην περίπτωσή μας, ο δρόμος θα ολοκληρώνεται στην Τσακώνα και αυτό έγινε συγκεκριμένο από τις σημερινές τοποθετήσεις τους. Παράλληλα, θα πρέπει να υπογραμμιστεί μία κομβική εξέλιξη με την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως απάντηση στην επιστολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της αντίδρασης του Πέτρου Τατούλη, που σημειώνει πως ο δρόμος θα είναι περαιωμένος μόνο όταν ολοκληρωθεί μέχρι την Τσακώνα.
Αυτό σίγουρα ενισχύει το... οπλοστάσιο επιχειρημάτων και θέσεων για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα. Μάλιστα όπως βγήκε και από την συνάντηση που είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Κ. Τζαβάρας με τον Μεσσήνιο Πρωθυπουργό χθες, αμέσως μετά τις γιορτές θα υπάρξει η συνάντηση του μετώπου που οργανώθηκε στην σύσκεψη της περασμένης εβδομάδας στην Αρχαία Ολυμπία με τον Α. Σαμαρά και αυτό σίγουρα θα σηματοδοτήσει (θετικές) εξελίξεις στην όλη διεκδίκηση να μην περικοπεί το φυσικό αντικείμενο της παραχώρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages