Stop στην αναπλαση προλιμένα Καλαματας από το Λιμενικό ταμείο! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Stop στην αναπλαση προλιμένα Καλαματας από το Λιμενικό ταμείο!

ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ Ο ΝΙΚΑΣ ΚΑΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ....Τελικά η πόλη έχει Δήμαρχο ή κουμάντο και μάλιστα στα σημεία βιτρίνα της κάνουν όποιοι επιθυμούν. Δεν εξηγείται αλλιώς η απόφαση του Λιμενικού ταμείου που προφανώς θέλει υποβάθμισμένο τον χώρο του προλιμένα και απορρίπτει την συνεργασία με τον Δήμο για την αναπλαση της χερσαίας ζώνης. Συνεδρίασε λοιπόν τηνΤετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 13.30, το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, με θέμα τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο «Ανάπλαση τμήματος Παραλιακής ζώνης Καλαμάτας», από οδό Ακρίτα έως οδό Λεωνίδου. Το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου απέρριψε τη μελέτη και την προοπτική υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του Προλιμένα. Και εδώ πλέον μπαίνουν τα μεγάλα ερωτηματικά.
Τι έχει στο μυαλό του το Λιμενικό ταμείο, που πάει κόντρα σε μια εκλεγμένη δημοτική αρχή που εκφράζει τον λαό της πόλης; Σε ποιές πιέσεις υποχωρεί για να μην υπάρξει αναπλαση και σε αυτό το κομμάτι της παραλίας οπου όλοι οι Καλαματιανοί βλέπουν σε τι κατασταση βρίσκεται. Και αν είχε αλλο τρόπο η σχέδιο αναπτυξης του συγκεκριμενου χώρου, γιατί το λιμενικό τaμειο δεν το έκανε τόσα χρόνια; Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη δυσφορία του, γιατί αυτό το κεντρικό σημείο της πόλης θα παραμείνει στην αθλιότητά του και θα δυσφημεί την πόλη και την περιοχή. Το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου πρέπει να εξηγήσει γιατί αρνείται την ανάπλαση και την ανάδειξη σε Παραθαλάσσιο Πάρκο της χερσαίας ζώνης του Προλιμένα. Σε κάθε περίπτωση, εναντίον της απόφασης θα υποβληθεί ένσταση προς τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Χρηματοδότηση επισκευής νέου Δημαρχείου 271.619,87 ευρώ Παρατίθεται έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με τη χρηματοδότηση του Δήμου Καλαμάτας, με το ποσό των 271.619,87 ευρώ, για την «Επισκευή και διαρρύθμιση εγκαταστάσεων κτηρίου του πρώην Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καλαμάτας, για στέγαση υπηρεσιών του Δήμου». Τονίζεται ότι η ροή της χρηματοδότησης (Π.Δ.Ε.) είναι απόλύτως ομαλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages