20 ραδιοφωνικές άδειες στη Μεσσηνία και 10 ψηφιακά κέντρα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

20 ραδιοφωνικές άδειες στη Μεσσηνία και 10 ψηφιακά κέντρα

ΣΤΗ νέα ψηφιακή εκπομπή εισέρχεται η χώρα μας και οι χάρτες για ψηφιακή τηλεόραση και ραδιόφωνο πυο παρουσιάστηκαν παρουσία των αρμόδιων Υπουργών μετά απο μελέτη των επιστημόνων οδηγούν σε ένα νέο τοπίο. Η καθολική παροχή υπηρεσιών θα εκκινήσει απο την τηλεόραση και αναμένεται ως το 2015 να έχει εναρμονιστεί η νομοθεσία αλλά και η έκδοση των απαιτούμενων αδειών.
Σε ότι αφορά την Μεσσηνία προβλέπονται 12 ψηφιακά κανάλια με διαφορετικές συχνότητες απο τα κέντρα εκπομπής Πεταλιδίου και Αετού ενώ σε αυτά εκτός απο τα δημόσια, ιδιωτικά θα περιλαμβάνεται και το κανάλι της Βουλής. Ωστόσο η μετάβαση θεωρείται εξαιρετικά επίπονη διαδικασία δεδομένου ότι οι επενδύσεις που θα απαιτηθούν θα είναι αρκετές μόνο για την τηλεόραση ενώ στην μελέτη αποτυπώνονται οι τεχνικές λεπτομέρειες.
Αναφορικά με το ραδιόφωνο σύμφωνα με τον χάρτη συχνοτήτων πλέον επιτρέπονται συνολικά 20 άδειες όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός ενώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι το φάσμα συχνοτήτων βάση του σχεδιασμού για τις άδειες...τερματίζει στους 97,9 ΜΗΖ. Οπότε μοιραία θα έχουμε ρκετές μετακινήσεις κοντά στο 2012 ή το 2015 στην μπάντα. Μάλιστα οι υφιστάμενες συχνότητες μεταβάλλονται με αποτέλεσμα να υπάρξουν μελλοντικά αλλαγές. Ειδικότερα ο 936 με την ψηφιακή εποχή θα διεκεδικήσει την συχνότητα των 93,8 που προβλέπεται στο χάρτη καθώς η πιο κοντινή ειναι μόνο η 93,4. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι πολλοί σταθμοί θα αλλάξουν στιγμα με βάση τον χάρτη...

1 σχόλιο:

Earth blog είπε...

Nice blog! If you want to see spectacular manufactured landscapes visit my blog.

Pages