Σκληρή κόντρα για την έξωση στο Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Σκληρή κόντρα για την έξωση στο Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας

Στη δημοσιότητα έδωσε χθες ο τέως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος το εξώδικο που παρέλαβε στις 15 Ιουλίου ο υπουργός Άμυνας Ε. Μεϊμαράκης, βάσει του οποίου ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Σαββάτος, ζητά να επιστραφεί στη Μητρόπολη ο χώρος που χρησιμοποιείται σήμερα για τη στέγαση των εκθεμάτων του Στρατιωτικού Μουσείου Καλαμάτας. Πρόκειται, όπως είναι γνωστό, για χώρο που βρίσκεται στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου και που παραχωρήθηκε μετ’ επαίνων από το μακαριστό Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο για να στεγάσει τα εκθέματα του Στρατιωτικού Μουσείου.
Ο Ι. Λαμπρόπουλος Από την πλευρά του ο κ. Λαμπρόπουλος, πήρε δημόσια θέση με χθεσινή του ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι «Ως εκλεγμένος του νομού μας και με το βάρος της ευθύνης που έχω, αφού με δική μου απόφαση είχε λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2006 το Στρατιωτικό Μουσείο της Καλαμάτας, για την αλήθεια και για αποφυγή ακόμη και όποιας ηθελημένης διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, είμαι υποχρεωμένος να δώσω στη δημοσιότητα το εξώδικο που κοινοποίησε με δικαστικό επιμελητή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος Σαββάτος, καθώς και το συμφωνητικό που φέρει την υπογραφή του αειμνήστου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.Στο εξώδικο που παραλήφθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, στις 15 Ιουλίου 2008, αφού τάσσεται προθεσμία ενός μηνός, δηλαδή μέχρι τις 15 Αυγούστου 2008, με σαφήνεια αναγράφεται, «παρελθούσης απράκτου της ως άνω ταχθείσης προθεσμίας θα ενεργήσωμεν δικαστικώς, προκειμένου να περιέλθει ελευθέρα η χρήση του ακινήτου…», επαναλαμβάνει το ίδιο ακριβώς που έγραφε με την πρώτη επιστολή στο ΓΕΣ στις 6 Νοεμβρίου 2007 και έτασσε προθεσμία 4 μηνών, η οποία έχει παρέλθει, χωρίς καν να προτείνει όποια άλλη συζήτηση ή διαπραγμάτευση οικονομική.Το εξώδικο φέρει την υπογραφή του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου Σαββάτου.Με τη βεβαιότητα ότι εκφράζω τούτη τη στιγμή το σύνολο των Μεσσηνίων, εύχομαι και ελπίζω ότι ο Μητροπολίτης θα τηρήσει την υπογραφή του προκατόχου του, θα ακούσει τη φωνή του λαού και τη δύναμη της ιστορίας μας και θα αναθεωρήσει τις ενέργειές του, γιατί το θέμα δεν είναι οικονομικό, ούτε νομικό, είναι ηθικό.Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι το ΓΕΣ δαπάνησε για τις επισκευές του ερειπωμένου τότε κτηρίου του Μουσείου και το στήσιμό του, περίπου 350.000 ευρώ, τα οποία δεν αποσβένονται, σε μη συμπληρωμένα δύο χρόνια.Η προσφορά στη νεολαία μας, η τιμή στην Ιστορία και τους ήρωές μας δεν αποτιμώνται με χρήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages