Παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας για τη Νέδα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας για τη Νέδα

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας για την διακοπή των παράνομων, όπως φαίνεται, αμμοχαλικοληψιών από εταιρεία στην κοίτη της Νέδας ζητά με έγγραφό της η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας. Οι αμμοχαλικοληψίες, θέμα το οποίο είχε φθάσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι παράνομες, δεδομένης της έγγραφης απάντησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η οποία αναφέρει ότι ουδέποτε χορήγησε άδεια στην συγκεκριμένη εταιρεία προκειμένου να προχωρήσει σε αμμοχαλικοληψίες. Εκτός από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, το έγγραφο έχει αποσταλεί στην Κτηματική Υπηρεσία της Μεσσηνίας, την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας το Δασαρχείο της Κυπαρισσίας και στη Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας προκειμένου να «περιφρουρήσουν» το σπάνιας ομορφιάς τοπίο της Νέδας.
Τι διαπίστωσαν τα κλιμάκια της Ν.Α. Ηλείας
Μετά την διενέργεια αυτοψίας από το κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Ηλείας συντάχθηκε σχετικό πόρισμα στο οποίο αναφέρεται ότι:«Στην κοίτη του ποταμού δεν διαπιστώθηκε καμία δραστηριότητα από οποιαδήποτε τεχνική εταιρεία σχετικά με τη λήψη αδρανών υλικών.Η μόνη λειτουργία που παρατηρήθηκε αφορούσε την λειτουργία συγκροτήματος παραγωγής αδρανών υλικών εντός της κοίτης του ποταμού και στα διοικητικά όρια του νομού Μεσσηνίας, σε απόσταση περίπου 3,5 χιλιομέτρων ανάντη της εθνικής οδού.Εντός της κοίτης του ποταμού και σε απόσταση 2 χιλιομέτρων ανάντη της εθνικής οδού υφίστανται εμφανείς θέσεις στα διοικητικά όρια και των δύο νομών που πιστοποιούν τη λήψη αδρανών υλικών.Τα αδρανή αυτά έχουν συσσωρευτεί σε τρεις θέσεις εντός της κοίτης του ποταμού στο ύψος του δημοτικού διαμερίσματος Πρασιδακίου και η συνολική ποσότητα αυτών ανέρχεται κατ' εκτίμηση στα 30.000 κυβικά μέτρα.Στις θέσεις που έχουν γίνει επεμβάσεις στην κοίτη του ποταμού για τη λήψη αδρανών υλικών υπήρχαν σταθμευμένα μηχανήματα έργων - λαστιχοφόρος φορτωτής και ερπυστριοφόρος μηχανικός εκσκαφέας με την επωνυμία συγκεκριμένης εταιρείας».
Καμία άδεια από την Περιφέρεια
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε απάντησή της προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, τη Διεύθυνση Δασών, το Δασαρχείο Ολυμπίας και την Κτηματική Υπηρεσία σχετικά με παράνομες αμμοχαλικοληψίες στη Νέδα απάντησε τα εξής: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν έχει χορηγήσει καμία άδεια αμμοχαλικοληψίας και συνεπώς οποιαδήποτε ενέργεια είναι παράνομη».Η απάντηση της Περιφέρειας υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα κ. Σπύρο Σπυρίδωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages