Στο -72% η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης στη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Στο -72% η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης στη Μεσσηνία

ΣΕ κάθετη πτώση παραμένει πριν λήξει ο χειμώνας η προμήθεια πετρελαίου στην Μεσσηνία παρά την απατηλή υπόσχεση για την αύξηση των φορολογικών εσόδων μετά την εξομοίωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό του κίνησης. Η μείωση σύμφωνα με τα πρατήρια ξεπερνά το 70% σε πολλές περιπτώσεις ενώ μόνο το χειμώνα έκλεισαν περίπου 10 πρατήρια λόγω μειωμένων εσόδων. 
Προκαλώντας πρόσθετη οργή και συναισθήματα αγανάχτησης για την περιφρόνηση με την οποία η κυβέρνηση περιβάλλει εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά που εξαιτίας των επιλογών της δεν μπόρεσαν να ζεστάνουν τα σπίτια τους, ο Χρ. Σταϊκούρας δηλώνει την πλήρη ικανοποίηση των κυβερνώντων, αφού, όπως είπε, «παρά την πολύ μεγάλη μείωση στις ποσότητες του πετρελαίου θέρμανσης τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012, παρατηρείται αυξητική τάση των εσόδων από το Ειδικό Φόρο Καυσίμων» κάτι που φυσικά δεν ισχύει στην πραγματικότητα...
Όπως μας δήλωσαν πρατηριούχοι από την Τριφυλία όπως ο κ. Στρατικόπουλος η μείωση ήταν παντού μεγάλη καθώς ο κόσμος προτίμησε τις...ξυλόσομπες ενώ οι παραγγελίες ήταν ελάχιστες και μεμονωμένες. Ο κ. Πανόπουλος που έκλεισε το πρατήριό του εδώ και λίγο καιρό εξήγησε ότι στην κυβέρνηση "αδιαφορούν που άλλοι τόσοι μπόρεσαν να ζεστάνουν τα σπίτια τους με το σταγονόμετρο. Αδιαφορούν που η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης έφτασε στα επίπεδα κοινωνιών που δεν διαθέτουν καν κεντρική θέρμανση για το χειμώνα. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ότι «παρατηρείται αυξητική πορεία των εσόδων».
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΑΠΑΝΩΤΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Γιατί, όταν ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το κρύο μέσα στο ίδιο του το σπίτι εν έτει 2013, σημαίνει κοινωνική εξαθλίωση, σημαίνει βαρβαρότητα, σημαίνει ταξικό πόλεμο. Το μέγεθος των επιπτώσεων της κυβερνητικής πολιτικής των συνεχών χαρατσιών το δείχνουν τα ίδια τα στοιχεία που ήρθαν στη Βουλή.  Σύμφωνα με αυτά, στο διάστημα 1 με 20 του Γενάρη φέτος, το πετρέλαιο θέρμανσης που διακινήθηκε ήταν κατά 78,2% λιγότερο από ό,τι είχε διακινηθεί το αντίστοιχο εικοσαήμερο του 2012. Πέρσι είχαν διακινηθεί 618,4 εκατομμύρια τόνοι, ενώ φέτος διακινήθηκαν μόλις 135,1 εκατομμύρια τόνοι!
Παρά το γεγονός της κατακόρυφης και απόλυτης μείωσης των ποσοτήτων που διακινήθηκαν, η κατάργηση του ειδικού χαμηλού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης είχε αποτέλεσμα ο σχετικός φόρος από 37,1 εκατ. ευρώ πέρσι, να φτάσει τα 44,6 εκατ. ευρώ φέτος. Τα συμπεράσματα δικά σας...καθώς όλοι μιλούν για τεράστια μείωση προμήθειας πετρελαίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages