Ρύθμιση χρεών με κατάθεση αίτησης για υπερχρεωμένα προτείνει ο Μαργέλης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ρύθμιση χρεών με κατάθεση αίτησης για υπερχρεωμένα προτείνει ο Μαργέλης

«Έμφραγμα» στη λειτουργία των Ειρηνοδικείων έχει επιφέρει η πρόσφατη συγχώνευση, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση ακόμη και στην εκδίκαση των υποθέσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Για παράδειγμα, η συγχώνευση των Ειρηνοδικείων Παμίσου και Οιχαλίας έχει τριπλασιάσει τον όγκο δουλειάς στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, στο οποίο και εντάχθηκαν. Μιλώντας στο «Θάρρος» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, επισημαίνει πως είναι αναγκαία πλέον η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για άμεση ρύθμιση χρεών έως την εκδίκαση της υπόθεσης.
Άμεση ρύθμιση
Σύμφωνα με τον κ. Μαργέλη, πλέον είναι αδιαμφισβήτητο πως ο υφιστάμενος νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά έχει καταστεί αναποτελεσματικός: «Τα Ειρηνοδικεία του νομού μας, Καλαμάτας και Πύλου, μετά τις συγχωνεύσεις, έχουν υποστεί “έμφραγμα” από τις εκατοντάδες υποθέσεις που έχουν σε εκκρεμότητα, με συνέπεια να καθυστερεί η έκδοση αποφάσεων που θα βοηθήσουν δανειολήπτες. Πρέπει οπωσδήποτε το νομοθετικό πλαίσιο να αλλάξει και σε κάθε περίπτωση να ληφθεί πρόνοια, ώστε με την κατάθεση της αιτήσεως που υποβάλλεται στα Ειρηνοδικεία να γίνεται μια ρύθμιση χρεών μέχρι την εκδίκαση, όπως και να ληφθεί πρόνοια για ανέργους, πολύτεκνους και ανθρώπους που έχουν υποστεί σοβαρή μείωση των εισοδημάτων τους. Μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα με τη μεγάλη καθυστέρηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages