Αγωγή από τον δήμο Ανατολικής Μάνης κατά της περιφέρειας Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Αγωγή από τον δήμο Ανατολικής Μάνης κατά της περιφέρειας Πελοποννήσου

Αγωγή κατά της περιφέρειας Πελοποννήσου αποφάσισε να καταθέσει ο δήμος Ανατολικής Μάνης, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, καταγγέλλοντάς την για ρύπανση του περιβάλλοντος. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, «αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους στη διαχείριση των απορριμμάτων». Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, την ευθύνη διαχείρισης των σκουπιδιών έχει η περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία- όπως υπογράμμισε- πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και να μην επιβάλει πρόστιμα στους ΟΤΑ, στέλνοντάς τα, μάλιστα, στους δήμους με καθυστέρηση δυόμιση μηνών.
Ο κ. Ανδρεάκος πρόσθεσε πως, εκτός των αρμοδιοτήτων, η περιφέρεια έχει και τα χρήματα. Η επιβολή, από την περιφέρεια, προστίμων σε δήμους της Πελοποννήσου για το μείζον ζήτημα διάθεσης των σκουπιδιών, αφού δεν γίνεται ολοκληρωμένη διαχείριση στην Πελοπόννησο, φαίνεται πως έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο αρκετούς τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι επιρρίπτουν ευθύνες στην περιφέρεια. Ο δήμαρχος Σπάρτης, Σταύρος Αργειτάκος, σε συνέντευξή του στο apela.gr, υπογραμμίζει πως η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί «εφιάλτη» για τους δημάρχους και, σε ό,τι αφορά το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον δήμο του, είπε πως «είναι ένας τρόπος, η περιφέρεια, για να πει ότι κάτι έχει κάνει». Παράλληλα, ο δήμος Τρίπολης, που αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα με τη διάθεση των απορριμμάτων και του έχουν επιβληθεί πρόστιμα από την περιφέρεια, όπως επισήμανε ο δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης, έχει προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια για ακύρωση των προστίμων. Ο δήμαρχος, μέσα από έγγραφα που παρουσίασε, υπογράμμισε πως η ευθύνη διαχείρισης των σκουπιδιών ανήκει στην αιρετή περιφέρεια και ανέφερε πως λύση στο πρόβλημα, μέχρι την ολοκληρωμένη διαχείριση που έχει δρομολογήσει η περιφέρεια Πελοποννήσου με τον εν εξελίξει διεθνή διαγωνισμό, θα δώσει Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών και θα δίνει το δικαίωμα, νόμιμα, να μεταφέρονται σκουπίδια σε αδειοδοτημένους χώρους εκτός Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages