Αγωνία δημάρχων Πελοποννήσου για τα σκουπίδια και ενστάσεις - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αγωνία δημάρχων Πελοποννήσου για τα σκουπίδια και ενστάσεις

Πρέπει να απενταχθούν έργα από το ΕΣΠΑ που δεν έχουν μελέτες Δεν φαίνεται να υπάρχει στους δημάρχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου η ίδια άποψη ακόμα και για τη νόμιμη μεταφορά απορριμμάτων εκτός δήμων. Αυτό διεφάνη στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης δήμων Πελοποννήσου. Οι ενστάσεις- μετά την ενημέρωση που έγινε από τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ - δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη για την εν αναμονή υπογραφή της ΚΥΑ για νόμιμη πλέον μεταφορά των απορριμμάτων- ήταν πολλές.
Οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας με πρώτο τον δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια αλλά και άλλους δημάρχους εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους και τις απορίες τους για θέματα όπως οι σταθμοί μεταφόρτωσης και πού θα είναι αυτοί αλλά και για το κόστος μεταφοράς, αφού μικροί δήμοι δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό. Τελικά αποφασίστηκε να συνεδριάσει έκτακτα - πιθανόν και τη Δευτέρα- ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για να αποφασίσουν τι θα κάνουν και πώς θα κινηθούν, ενώ τονίστηκε από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Παναγιώτη Νίκα ότι πρέπει να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν μέχρι 1η Απριλίου οι διαδικασίες από τους Νομαρχιακούς ΦΟΔΣΑ και να μπορεί πλέον ο περιφερειακός ΦΟΔΣΑ να έχει ουσιαστική φωνή στη διαχείριση των απορριμμάτων. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι το θέμα των απορριμμάτων φέρνει και παραιτήσεις - μία εκ των οποίων ανακοινώθηκε χθες από το Δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, ο οποίος παραιτείται από τη θέση του προέδρου του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages